Tek.no

Nyhet

Design den ultimate bærbare PC!

De tre kategoriene man kan bidra til
Alexander Tøgard
31 Okt 2008 08:30

Intel og Asus går hånd i hånd om et nytt prosjekt som skal gi allmennheten en røst i PC-industrien. På nettsiden www.wepc.com kan hvem som helst delta i en konkurranse om å komme med den beste ideen for tre typer bærbare datamaskiner, henholdsvis av typen vanlig bærbar PC, nett-PC og bærbar PC for spilling.

Nettsiden, som oppfordrer brukere til å sende inn sine forslag på sin drømme-maskin, ble startet tirsdag denne uken, og har i løpet av kort tid fått veldig mye kreativt innhold fra publikum. Det er teknologien fra Intel, det vil si deres prosessorer og brikkesett, som skal drive maskinen, og Asus som skal bygge den.

Selskapene bak denne siden håper å kunne utnytte forbrukernes ideer, samt få feedback på hvilke egenskaper som har størst nytteverdi for folk flest. I pressemeldingen til Intel står det at å skape en nettside som wepc.com, vil gi en unik innsikt i hva folk vil ha, noe som bare salgstall tidligere har gitt indikasjoner på. Fellesskapdesignet datamaskin kaller de dette konseptet, og vil være den første av denne typen verden har sett.

Som bidragsyter blir man satt få begrensninger og det gjenspeiles lett i de forslagene som allerede er sendt inn. Ved å ikke ha krav til publikum om annet en kategorien til den bærbare datamaskinen, håper Intel og Asus på å finne innovasjon der det minst ventes. Det kan vise seg å være en genial måte å få en konkurransefordel, samt mye publisitet i et ellers presset marked.

Hva premien for de som stikker av med det vinnende designet og ideen i hver av kategoriene skal være, annet enn heder og ære, er enda ikke fastsatt, men vil bli utlyst ved et senere tidspunkt. Det er heller ikke bestemt hvor lenge prosjektet skal vare. Så benytt muligheten nå, hvordan vil du at din neste bærbare datamaskin skal se ut?

(Kilde: Intel pressemelding)

Les også
Programvare mot bærbar-tyveri
Les også
Bærbare danker ut stasjonære!
Les også
Et skred av Asus-bærbare i 2009
Les også
Nvidia satser på 30% av IGP-markedet
Les også
Montevina oppdateres i april
annonse

Les også