Tek.no

Nyhet

Hasselblad oppgraderer H3D

Are Thunes Samsonsen
17 Sept 2007 04:00

Hasselblad H3D representerer noe av det ypperse av kameraer vi dødelige kan ha våte drømmer om, og det blir nok med drømmene for de fleste av oss, siden prisen ligger på gal (!) side av en kvart million for den mest fancy utgaven. Kameraet kommer i tre utgaver, med henholdsvis 22, 31 og 39 megapiksler.

I en usedvanlig svadarik pressemelding (som vi har gjengitt nedenfor), annonserer Hasselblad nå en oppgradering av H3D, kalt H3D-II. Oppløsningen blir den samme som før, men i følge Hasselblad skal støyegenskapene være bedre enn tidligere, som en følge av bedre kjøling av CCD-brikken. Andre forbedringer er større skjerm - også H3D har nå fått 7,5 cm (3 tommer) - samt forbedret brukervennlighet. Blant annet har man fått et nytt kommandohjul, og alle innstillinger kan nå endres i menyene.

Pris og tilgjengelighet er ennå ukjent, men vi anser det som trygt å anta at de fleste av oss må selge unna flere indre organer enn vi har godt av for å få finansiert kjøpet av noe slikt som dette. Forgjengeren i 39-megapikselutgave ligger i skrivende stund på kr 261 450,-.

PRESSEMELDING:

Hasselblad lanserer H3D-II, nummer fire i rekken av ”high-end” digitalt mellomformat

...forbedret fotografisk integrering og funksjonalitet, bedre kjøling av sensor, og et nytt og mer intuituvt grensesnitt, og en lys 3” skjerm...

Hasselblads H3D serie med digitale produkter når et nytt nivå av digital modning og fotografisk integrasjon med lanseringen av H3D-II, den fjerde i rekken av kamerasystemet og et system som med sin rett kan kalle seg ”verdens beste digitale mellomformatkamera”.

H3D-II tilbyr fantastisk bildekvalitet gjort mulig gjennom kombinasjonene av kamera, software og optikk, noe som gjør H3D-ii til en klar leder i det digitale mellomformatsegmentet.

Det komplette digitale mellomformatkamera er mye mer enn summen av delene, H3D-II er uten sammenligning når du kombinerer bildekvalitet og fleksibilitet, ved å beholde hele den digitale optikkserien og valg mellom 22, 31 og 39 megapiksler opptak på en 48x36 mm CCD-brikke – den største tilgjengelige og over dobbel så stor som selv den største digitale 35mm speilreflekssensoren – H3D-II har nå en stor lyssterk 3” skjerm, som både gir forbedret visning av bildene og bruker mindre strøm.

For å oppnå en høyere grad av integrasjon i systemet, kan alle nøkkelfunksjoner endres via digitale menyer, som nå kan kontrolleres via tommelhjulet på håndaket på H3D-II, noe som gjør det lettere å operere kameraet. En ny separat knapp for direkte kontroll av ISO-vedier og hvitbalanse er også lagt til kameraet.

For å optimalisere den digitale bildekvaliteten har Hasselblad identifisert følgende nøkkel systemkomponenter: et utmerket optisk system, omfatter den beste optikken sammen med største mulige sensorformatet; full integrasjon for å muliggjøre linsekorreksjoner og Hasselblads eget ultra-fokus-system; og den best mulige råkoverteringsverktøyet. Med alle disse komponentene på plass, blir resultatet Hasselblad STAR kvalitets bilder, fotografisk fleksibilitet og profesjonelt utseende.

I modellen H3D-II har Hasselblad adressert hvert av tidligerenevnte systemkomponenter å tilføre bildekvalitet uten sidestykke, utrolige piksel oppløsning, bedre farger og forbedret detaljutførelse. Når du bruker systemet med Hasselblad HC og HCD optikk, har du mulighet til full linsekorreksjon gjennom det ”Digital APO Correction III”-software, som, i tillegg til farge aberrasjon og fortegning kan korrigere vignettering.

Støynivået i H3D-II er blitt redusert betydelig med forbedringen av kjølingen til sensoren, oppnådd ved å koble en fysisk varmetapp til CCDen, noe som leder varmen ut til kamerakroppen. Som en del av Hasselblads revolusjonerende forekommende bildeprosesseringsverktøyet, Phocus, Hasselblads råkonverterer (HRC) har også en utrolig anti-moiré funksjon som eliminerer moiré fra alle 3FR filer, inkludert allerde prosesserte bilder tatt med 3FR på et tidligere generasjons Hasselblad-kamera.

For å demonstrere Hasselblads iver for videre teknisk innovasjon innehar H3D-II også Hasselblads Global Image Locator (GIL), et unikt integrert GPS-produkt som automatisk registrerer kameraets geografiske koordinater for hver eksponering. Koordinatene blir lagret i bildets metadata og kan brukes sammen med Hasselblads nye software, Phocus, som kan lokalisere bildene på et kart, eller søke etter bilder med sted som søkekriteria. Phocus har også en direkte link til Google Earth, noe som gir programmet mange ekstra funksjoner.

annonse

Les også