Nyhet

USAs filmindustri bak razzia

Internett-trafikken i Stockholm.

Ifølge Aftonbladet.se er det "The Motion Picture Association of America" (MPAA) som har presset på for å få svensk politi til å stenge ned nettstedet "Pirate Bay." MPAA takker svensk politi for hjelpen, ifølge avisen.

Den amerikanske filmorganisasjonenen skal ha kontaktet den amerikanske regjeringen som for sin del har kontaktet det svenske Utenriksdepartementet for å få stengt nettstedet.

SITE DOWN - WILL BE UP AND FULLY FUNCTIONAL WITHIN A DAY OR TWO. Pirate Bay

- Dette er en påminnelse for alle pirater over hele verden at det ikke finnes noen sikre steder for copyright-tyver. Dette er et problem for filmindustrien over hele verden og vi er glade for at de lokale myndighetene i Sverige har hjulpet til med å stoppe Pirate Bay, sier MPAAs formann Dan Glickman ifølge Aftonbladet.

Snart tilbake

50 polititjenestemenn slo onsdag til mot en av verdens største BitTorrent-tracker. Men den kan snart være tilbake. Det skal være backup av alt politiet har tatt med seg og på nettadressen står det: SITE DOWN - WILL BE UP AND FULLY FUNCTIONAL WITHIN A DAY OR TWO.

Mange nordmenn har brukt Pirate Bay til å laste ned musikk, film og programvare. Onsdag klokken 12:58 var nettstedet nede etter at svensk politi aksjonerte mot lokaler til nettstedet. 50 tjenestemenn skal ha vært med og tre personer er tatt med til avhør.

Torsdag kveld kollapset også det svenske politiets nettside. Det spekuleres nå i om det kan være hackere som står bak.

Mindre nett-trafikk

Etter at nettsidene til Pirate Bay ble tatt ned, gikk internettrafikken i Stockholm betraktelig ned.

En reduksjon på omtrent 1/5 av vanlig mengde overført data per dag illustrerer hvor mange som brukte den svenske siden til å søke frem BitTorrent-filer, skriver VG.

annonse