Tek.no

Nyhet

Nye forhandlinger i Hollywood

"Lost" er en av flere serier som sliter med å fortsette produksjonen på grunn av at manusforfatterne streiker.
Joakim Hunnes
19 Nov 2007 07:00

Det ser ut til at streiken i Hollywood er et lite skritt nærmere en løsning. Nå har partene nemlig satt en dato for når de vil gå i dialog igjen.

Datoen er satt til den 26. november, og vil bli den første kontakten etter at manusforfatterne den 4. november gikk på barrikadene fordi de ville ha sin del av inntektene fra DVD-og internetsalg.

Streiken har lammet amerikansk TV, utsatt talk shows og truet primetime TV-serier.

Riktig retning

Streikerne har sagt at de vil stå på sin sak til de får en avtale. Men Sean Jablonski, som skriver TV-serien "Nip/Tuck" er glad det er forhandlingene skal gjeninntaes.

– Det er flott, man kan ikke få til noe som helst om ikke de to partene sitter sammen og forhandler, forteller Jablonski til nyhetsbyrået AP.

Klar over egen viktighet

Serier som "Desperate Housewifes", "Lost" og "Gray`s Anatomy" skal være rammet så hardt at de er på randen til å måtte stoppe produksjonen. Det er tross alt ikke ikke er noe manus for skuespillerne å lære.

Skribentene har visst hvor viktige deres rolle er for bransjen. Mange show har trange tidsplaner og når noe blir avlyst, kan det ta måneder å ta igjen det tapte og komme på sporet igjen.

Arbeidsgiverne, representert av The Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP, har gått ut i avisannonser og sagt at de synes skribentene allerede tjener nok.

Streikelysten spredde seg i forrige uka også scenearbeiderne på Broadway.

annonse

Les også