Tek.no

Nyhet

Flest SMS i nord

Silje Gomnæs
7 Sept 2005 11:49

Stadig flere av oss eier en mobiltelefon, og mobiltettheten i Norge har allerede nådd 100 prosent.

En naturlig følge av dette er selvsagt at flere og flere tar i bruk mobiltelefonens muligheter, deriblant SMS.

Analysebyrået InFact har nylig gjennomført en undersøkelse for Findexa, for å kartlegge SMS-bruken her til lands.

Undersøkelsen viste tydelige forskjeller på SMS-bruken i forskjellige landsdeler. Mens bare 66 prosent av Oslo-borgerne sender SMS, kan Nord-Norge skryte av hele 88 prosent.

Flest kvinner
Ikke overraskende er det landets kvinner som sender flest SMS. Undersøkelsen viste at 83 prosent av kvinnene i Norge sender SMS, mens mennene havnet på 72.

Når det gjelder SMS-bruk knyttet til yrker, er det ansatte i helse- og sosialsektoren samt ingeniører som sender flest SMS.

Tidligere var også de teknologiske skillene mellom eldre og unge mennesker tydeligere. Nå er trenden i ferd med å snu, og hele 43 prosent av de som har passert 60 år benytter SMS.

Lange avstander
Marika Lüders, stipendiat i mediefag ved Universitetet i Oslo, mener at lange avstander og lite tettbebyggelse har skylden for den store SMS-bruken i Nord-Norge:

- Man ser at ungdom bruker chatting på nett og SMS for å kompensere for manglende muligheter til å være sammen med venner på stedet der de bor, sier hun.

- Naturlig talent
Direktør i Post- og Teletilsynet, Willy Jensen, er selv fra Tromsø. Hans forklaring på fenomenet er nordlendingenes naturlige evne til å raskt tilpasse seg teknologiske fremskritt:

- Vi har sett at teletjenester generelt har tatt fort av i Nord-Norge, sier Jensen.

(Kilde: Forbruker)

Les også
Misliker Telenor mest
Les også
Populære luksusmobiler
Les også
Forstår ikke mobilspill
annonse

Les også