Tek.no

Nyhet

ThinkPad produseres på samme sted

15 Des 2004 09:20

Avtalen mellom Lenovo og IBM er i første omgang verdt omtrent 1,75 milliarder amerikanske dollar. Transaksjonen vil trolig føre til tett samarbeid på flere plan.

Mange har kanskje vært spesielt bekymret for at ThinkPad vil endre fokus. Ifølge Lenovo kommer ThinkPad til å bestå på nøyaktig samme måte som tidligere og representere kvalitet som før.

En rekke bedrifter rendyrker ThinkPad fordi den har en del finesser som gjør den ekstra nyttig som "industrimaskin" - kabinettforsterkninger, harddiskbeskyttelse, biometrisk beskyttelse, osv.

Presidenten i IBMs Yamato-avdeling i Japan skal ha bekreftet ovenfor PC Watch at produksjonen av ThinkPad fortsatt vil foregå på dette stedet. Det rapporteres heller ikke om endringer i infrastruktur eller ansatte.

Lenovo kommer til å kunne benytte IBMs salgskanaler noen år fremover og får dermed en "kickstart". Selskapet blir også hovedleverandør av desktop-maskiner til IBM, som kommer til å videreselge disse til sine klienter over hele verden.

Foreløpig ser dermed det meste ut som tidligere i forbindelse med IBMs desktop-serie. På sikt er det allikevel sannsynlig at noe vil endre seg, men det er tvilsomt at dette vil ødelegge ThinkPad-markedet da det burde være i høyeste interesse å ivareta det IBM har bygget opp.

(Kilde: PC Watch, X-bit labs)

Les også
Thinkpad T60 i bredt format
Les også
Widescreen-bærbar fra Lenovo
Les også
IBM leverer superdatamaskin
Les også
HP forbereder PC-kampanje
Les også
Lenovo garanterer problemfri overgang
Les også
IBM kan miste halvparten til Dell, HP
Les også
IBM selger PC-divisjonen
annonse

Les også