Tek.no

Nyhet

Nikon lanserer Coolpix S2

18 Mai 2005 08:00
annonse

Det slår oss hvor likt dette kameraet er forgjengeren. Det er noen designmessige endringer, blt annet har det nye kameraet fått et skyvedeksel foran objektiv, blits, lysmåler osv på forsiden. Dette er antakelig for bedre å kunne beskytte det mot vann. På baksiden er det kun kosmetiske endringer. Vi synes det nye designet er stiligere enn det gamle, og det har i det hele tatt blitt et lekkert kamera å se på.

Hvor vidt Coolpix S2 vil erstatte S1, eller komme i tillegg til det, vet vi ikke, men siden spesifikasjonene er de samme, objektivet er det samme, og det også ser ut som det er rettet mot det samme markedet, vil det være overraskende hvis de fortsetter å leve side ved side. Det nye kameraet er riktignok et par millimeter større i alle retninger, og veier ca 20g mer, men det burde ikke være avgjørende.

Også denne modellen har Nikons funksjon for fjerning av røde øyne i software, etter at bildet er tatt, samt ansikts-fokus – en funksjon som gjør at kameraet kan fokusere på et framtredende ansikt, uavhengig av om det treffer et fokuspunkt eller ikke. Dette er svært nyttig ved fotografering av mennesker, da de fleste sikkert har vært ute for at kameraet har fokusert på bakgrunnen eller et annet tåpelig sted når det er helt opplagt at det er mennesker du tar bilde av.

Det følger med en ”krybbe” man kan sette kameraet i, for lett å lade batteriet eller koble kameraet til en datamaskin eller TV. Dette er en hendig og grei løsning hjemme, men når man skal på tur er det ikke sikkert man ønsker å dra med seg denne. Det er betyr også at du ikke kan lade batteriet mens du bruker kameraet. Du er med andre ord nødt til å slutte å fotografere når batteriet er tomt. Du kan selvfølgelig ha et ekstra batteri, men med ekstern lader kunne du ladet det første mens du brukte det andre, og omvendt. Det betyr at du med to batterier hadde vært sikret. Slik er det ikke nå.

Kameraet er ventet på markedet i sommer, og prisen er foreløpig ukjent, men det er sannsynlig at det vil ligge i samme område som Coolpix S1.

annonse

For ytterligere informasjon, se artikkelen om Coolpix S1, og pressemeldingen fra Nikon på neste side.

Les også