Uvisshet hos Siemens

Mobiltelefonavdelingen til Siemens har vært i hardt vær den siste tiden. Det ene tapet har avløst det andre, og toppledelsen er for lengst lei. 27. januar skal det årlige aksjonærmøtet i Siemens avholdes, og det har tidligere blitt lovet at det på dette tidspunktet skulle komme en endelig avgjørelse om fremtiden for mobilavdelingen til det tyske konsernet.

Ønske om samarbeid?
Restrukturere driften, selge ut eller stenge all produksjon har tidligere vært alternativene som ledelsen i Siemens har skissert. Men den tyske avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung har snakket med konsernsjef i Siemens, Heinrich von Pierer, og det kommer nå en ny mulighet fra høyeste hold, nemlig å inngå partnerskap.

Flere finansanalytikere har tidligere spekulert i fremtidsmulighetene til Siemens, og kommet frem til at salg eller samarbeid er det mest sannsynlige. At von Pierer nå nevner samarbeid som en mulig løsning, kan tyde på at ledelsen beveger seg bort fra full nedleggelse som et alternativ, og heller ser seg om etter en partner.

Konsernsjefen sier videre til avisen at det ville være svært trist å legge ned mobilavdelingen. Ikke bare vil det bety at fem tusen arbeidere mister jobben, men Siemens vil også få en alvorlig økonomisk knekk i tap av arbeidskompetanse og produksjonslokaler.

Dessuten vil nedleggelse gi en stygg ripe i lakken for Siemens som merkevare, noe som kan gi svært negative ringvirkninger inn i resten av Siemens-konsernet.

Det er mulig at ledelsen i Siemens har de positive resulatene til Sony Ericssons samarbeid i bakhodet, og at dette veier for alternativet med å finne en partner til Siemens-Mobile.

Etter tur har mobilprodusentene Ningbo Bird, NEC og LG avvist planer om at de skal kjøpe mobilavdelingen til Siemens, mens andre kandidater for samarbeid har til gode å vise seg. Konsernsjef von Pierer gav ingen ny dato for når en avgjørelse vil komme, men situasjonen er alvorlig så vi kan regne med at det ikke vil ta alt for lang tid.

Les også
Tele2 øker stort
Les også
Siemens på randen
Les også
SE i godt overskudd
annonse