Tek.no

Nyhet

Casio Exilim Zoom EX-Z750

15 Feb 2005 15:40

Casio Exilim Zoom EX-Z750 har en liste med funksjoner som aldri ser ut til å ta slutt.
Det har selvfølgelig alle automatiske funksjoner, men her er også manuelle muligheter i tillegg. Alle innstillinger har mange nivåer, slik at man får mest mulig korrekte innstillinger til enhver tid.

Casio har brukt en CCD-brikke på 1/1.8 tomme, som normalt bare er benyttet i større kameraer. Det gir mindre støy på bildene, noe som særlig er viktig på et kamera med såpass høy oppløsning som dette.

Videofunksjonen håndterer 30 bilder pr. sekund i 640 x 480 med lyd, og lagrer i MPEG-4-format. Kameraet begynner videoopptak 5 sekunder før du trykker på utløserknappen, slik at dersom en scene dukker opp før du rekker å trykke på knappen, så har den allerede fanget den.

De som følger med her regelmessig har sikkert lagt merke til at kameraene i dag enten kommer med stor skjerm men uten optisk søker, eller med optisk søker og mindre skjerm. EX-Z750 har begge deler. Både optisk søker og 2,5 tommers skjerm. Dette er meget imponerende i et så lite kamera som dette.

Så hva er ulempene med dette kameraet? For å være ærlig så er det ikke mye. Som vanlig ønsket vi oss mer vidvinkel. Dette kameraet har 38mm som det videste, og det er for lite. Tidligere har Casio hatt skjermer som ikke var spesielt gode i sterkt eller svakt lys. Vi håper de har rettet på det med denne modellen. Vi var også spent på batterilevetiden. Dette kameraet har meget stor skjerm, stor sensor og store datamengder som må behandles for hver eksponering, og alt dette krever mye strøm. I følge Casio holder batteriet til 325 bilder eller 2 timer og 50 minutter kontinuerlig filming!

Hvordan Casio har fått plass til alt dette i et kamera som er 8.9 x 5.9 x 2.2cm er for oss uforståelig, men vi hilser det velkommen, og gleder oss til å teste det.

Les også
Test av Casio Exilim Z750
Les også
Casio Exilim Zoom EX-Z57 med 2,7" skjerm
Les også
Sony Cyber-Shot DSC-P200
annonse

Les også