Tek.no

Nyhet

Linux-støtte i Virtual Server

25 Apr 2005 09:30

Virtual PC og Virtual Server er programmer fra Microsoft som lar deg kjøre flere operativsystemer på en datamaskin. Verktøyene er svært nyttig for utviklere, som ofte må teste programmene de lager på flere datamaskiner. Tidligere har selskapet bare støttet egne operativsystemer, i tillegg til OS/2 og enkelte Unix-varianter.

Service Pack 1 for Virtual Server 2005 vil utvide støtten til Linux. Microsoft kommer noe sent inn i spillet her, da deres største konkurrenter på dette feltet har støttet Linux lenge. VMWare har blant annet støtte for Windows, Linux, NetWare og Solaris. Før Microsoft kjøpte Virtual Server fra Connectix i 2003, hadde Connectix støtte for blant annet Linux. Den støtten fjernet Microsoft.

Annonseringen ble gjort av Steve Ballmer under en konferanse i Las Vegas i forrige uke. "Vi har lagt til støtte for ikke-Windows-baserte virtuelle maskiner kjørt på toppen av vårt Virtual Server-produkt, inkludert støtte for Linux. Husker dere hva jeg tidligere sa tidlige om samspillsevne? Vi tror virkelig på det," sa Ballmer under sitt foredrag.

Selv om denne støtten foreløpig kun gjelder Virtual Server, er det også mulig at vi vil se støtte for dette i Virtual PC senere. Virtual PC er en nedskalert versjon av Virtual Server, og vil være nok for de aller fleste utviklere.

Kilde: BetaNews

annonse

Les også