Tek.no

Nyhet

Hobbiten kommer

Denne karen skal dessverre ikke sitte i regissørstolen.
Magnus Hauge Bakke
19 Des 2007 15:12

Etter mye frem og tilbake, nytt søksmål og generell uvisshet angående hvorvidt J.R.R. Tolkiens første bok blir film eller ei kan vi endelig banke i fabelbordet. Ja, Bilbo Lommelun skal få besøk av 13 dverger, vinne ringen av Gollum og betvinge dragen Smaug i Ensomfjellet.

Ifølge nettstedet Empireonline.com skal filmen "Hobbiten" nå bli virkelighet, ettersom Peter Jackson og New Line Cinerma endelig har kommet til enighet. Men på tross av dette skal ikke Jackson selv regissere, han skal bare være produsent.

- Jeg er veldig glad for at vi kunne legge uenighetene bak oss, slik at vi kan begynne et nytt kapittel med våre venner i New Line, sier Jackson.

- Vi er meget tilfreds med å kunne fortsette på vårt eventyr i Midgard, fortsetter han.

To filmer

Etter planen skal det ikke bare lages en film. Jackson og studioet slår på stortromma og satser på to filmer. Den første kan vi forvente å se på lerretet en gang i 2010 og den andre kommer i løpet av året etter.

Hvem som skal sitte i regissørstolen er enda ikke klart, men ryktet sier at Sam Raimi kanskje vil få jobben. Han skal ha sagt at om Jackson skulle produsere ville han ha jobben som regissør. Raimi har allerede trukket seg som forfatter i "Spider-Man 4", men om han skal jobbe med "Hobbiten" må han kanskje gi opp regissørjobben også.

annonse

Les også