Tek.no

Nyhet

Prince ut mot YouTube og eBay

Prince går til søksmål mot flere nettsteder.
Alexander Moderhak Schindler

Pop-artisten Prince har sett seg grundig lei av at hans musikk og videoer er tilgjengelig på YouTube. I tillegg kommer diverse fan-artikler solgt på auksjonssider som eBay.

I en uttalelse på hans vegne står det at «YouTube har tydeligvis muligheten til å filtrere bort pornografisk materialet, men det virker ikke som om de bryr seg med å stoppe uautoriserte filmer og musikk, siden dette er viktig for deres egen suksess.» Dette melder nyhetsbyrået Reuters på sine nettsider.

Jobber med artister

En av sjefene i YouTube, Zahavah Levine er ikke sent ute med å forsvare egen bedrift.

– De fleste eierne av film-og musikkmateriale skjønner at vi respekterer åndsverksloven. Vi har store samarbeidsavtaler med musikkselskaper over hele verden som forstår hvilken fordel YouTube gir dem i forhold til å kommunisere med fansen, sier Levine til Reuters.

eBay

Prince planlegger også å gå til sak mot auksjonsstedet eBay. Kanskje ikke så rart når du kan få kjøpt sokker, klokker, kopper og nøkkelringer med hans navn på. Et annet nettsted som kan regne med et søksmål fra "Purlpe Rain"-artisten er Pirate Bay. Nettstedet har lenge vært anklaget av Hollywood for å være en viktig aktør innen piratkopiering og distribuering av ulovlig film og musikk.

annonse

Les også