Til hovedinnhold

Se video av nye Iphone

Ser du den? Oppe til høyre skal en Iphone 4G være synlig.

Nettstedet Engadget brakte kort tid før Ipad-lanseringen bilder av det de mente var en ferdig Ipad på testbenken hos Apple.

Dette viste seg å stemme ganske bra med det ferdige produktet som ble lansert. Etter at samme nettstedet nylig brakte bilder av det de mener er neste generasjon Iphone har det stormet litt omkring ektheten av bildene og det har blitt antydet at det dreier seg om en billig Kina-kopi.

På gamle bilder

Nå har nettstedet gått gjennom de gamle bildene sine fra før Ipad-lanseringen. Etter alt å dømme ligger det noe som likner mistenkelig på de siste Iphone-bildene på benken ved siden av en Ipad i en slags ramme eller fastmontering.

Det påstås også at telefonen som ligger oppå Ipad i bildet er en ny Iphone. Det som er synlig av bunnen på telefonen kan nemlig se ut til å være i aluminium.

Keramisk bakdeksel

Den nye Iphonen skal blant annet ha keramisk bakdeksel. Dette skal ifølge en av Endadgets kilder være radiotransparent. I det siste har Apple favorisert aluminium som konstruksjonsmateriale.

Aluminium hevdes dog av Engadgets kilde å være et lite egnet materiale til å sette rett over svake radiosendere.

Micro-SIM og frontkamera

Det påstås videre, i tråd med ryktene så langt, at telefonen skal ha en skjerm med høyere oppløsning og frontmontert kamera. Det snakkes også om såkalt Micro-SIM, slik man vil finne i kommende Ipad med 3G.

Apple viste nettopp frem nye Iphone OS 4.0. Operativsystemet er ute til beta-testing, men er foreløpig ikke tilgjengelig for vanlige brukere. Noen dato er ikke gjort offentlig av selskapet, men det er sannsynlig at systemet vil slippes samtidig med en ny epletelefon i sommer.

Nå også på video

Nå viser Gizmodo frem video av det som tilsynelatende er samme telefon. Telefonen skal være gjenglemt i en bar, og Apple er visstnok svært interesserte i å få enheten tilbake.

Telefonen skal ha kjørt Iphone OS 4.0 før Apples lansering for kort tid siden. Den skal imidlertid ha blitt fjernstengt av Apple, og virker ikke nå lenger.

Det ble av mange karakterisert som litt snodig at Apple holdt en såpass stor lansering så kort tid etter Ipad-lanseringen. Kanskje det var en Iphone på frifot som gjorde at en offentlig lansering hastet?

Les også:

Tidenes møljeslagsmål

Mye er nytt i Iphone OS 4.0

(Kilder: engadget.com: 1, 2, 3, gizmodo.com)

annonse