Til hovedinnhold

Design-Android fra Lenovo

Designen skiller seg ut i mengden.

Den store maskinvareprodusenten Lenovo er blant annet kjent for å ha overtatt IBMs gamle Thinkpad-serie. Nå går den kinesiske bedriften i fotsporene til flere av konkurrentene, blant andre Dell og Acer.

Kineserne slapp LePhone på elektronikkmessen CES i helgen. LePhone er etter alle solemerker en kraftplugg. Den er, som flere andre nykomlinger den siste tiden, utstyrt med Qualcomms kraftige Snapdragon-prosessor. Den har en forholdsvis høyoppløst skjerm på 800 x 480 piksler og 3,7 tommer. Mobilen har ingen knapper for navigasjon i menyene. Den har ellers et 3 megapikslers kamera å vise til, samt trådløs nettverkstilkobling og 3G.

For det kinesiske markedet

Mobilen er i første rekke myntet mot det kinesiske markedet og den er derfor utstyrt med WCDMA, en standard som ikke er utbredt i Europa. Lenovo bruker China Mobiles grensesnitt Ophone, en lokalt tilpasset utgave av Android. Ophone skal i følge de som har fått klå på telefonen være en slags blanding av HTC sitt tilsvarende grensesnitt, Sense, og Iphone. Palm Pre som er noe mindre kjent her på berget nevnes også i sammenhengen.

Sosiale medier sentralt

Fokuset fra produsentene ser ut til å være beint rettet mot sosiale medier for tiden. Motorola lanserte nylig tjenesten Motoblur for å holde orden over Facebook, Twitter og andre nettjenester. Sony Ericssons kommende X10 med sin Timescape har også noe liknende. Så også for Ophone. Lenovo lover tett integrering av sosiale tjenester i operativsystemet.

Fulltastatur

I disse tider nærmer vi oss standarder for flere ting. Ved hjelp av press fra blant annet EU skal mobilprodusentene over på felles standard for ladere innen 2012. Mini-jack blir stadig mer utbredt på mobiltelefoner. LePhone har også standard mini-jack, men er i tillegg utstyrt med en proprietær kontakt for tilkobling av tastatur. Telefonen kan plantes på fulltastaturet for raskere oppdatering av Facebook-statusen eller for sending av e-post.

Lenovo la nylig ut bilder av lekkerbiskenen på internett. Noen av dem ser du her.

Alle bilder er sakset fra Lenovos Flickr-side.

(Kilder: cnet.com, androidguys.com)

Les også
Trekkspilltelefon fra Motorola
Les også
Android og Maemo på samme telefon
Les også
LG fosser frem med Android
Les også
Nexus One ikke tilgjengelig i Norge
Les også
Gigantlekkasje fra HTC
Les også
LG har lansert sin Android-mobil
annonse