Til hovedinnhold

Android-eiere er menn

Finn Jarle Kvalheim

Selskapet Admob driver med markedsføring på mobile enheter. En viktig del av slik markedsføring er å vite hva slags publikum man har, og derfor undersøker slike selskaper ofte hvilke deler av markedet de treffer. I Admobs nyeste undersøkelse kommer det frem at hele 73 prosent av Android-brukere er menn.

Les test av Android-mobilen Samsung Galaxy Spica

Jevnere fordeling for resten

Dette står i relativt skarp kontrast til de andre avanserte telefonplattformene. Alle har en overvekt av menn, men forskjellen er langt mindre med fordelinger på i overkant av 50 prosent menn og rett over 40 prosent kvinner.

Det er riktignok kun Iphone/Ipod Touch, Android og Web OS som er tatt med i diagrammene til Admob. I enhetsstatistikken finner vi både Windows Mobile og Symbian-baserte enheter, men disse er ikke tatt med i oversikten over kjønnsfordeling.

Iphone-brukere mest fornøyd

Målet med undersøkelsen, for et markedsføringsselskap, er selvsagt å finne ut hvor det er mest penger å tjene. Ipod Touch ser ut til å være svaret, ettersom disse brukerne laster ned i gjennomsnitt 12 applikasjoner i måneden. Det er hele 37 prosent fler enn Iphone og Android-brukerne. Dessuten bruker denne gruppen 25 prosent mer tid på applikasjoner enn Iphone og Android-brukere gjør.

I snitt er Iphone-brukerne de mest fornøyde, og hele 91 prosent av disse brukerne vil anbefale sin telefon til andre. Til sammenlikning ville 84 prosent av Android-brukerne anbefalt sine telefoner til andre.

I disse dager er det ikke lenge til Apples beryktede nettbrett Ipad dukker opp. Admob har tall i forhold til dette også. 16 prosent av Iphone-brukere oppgir at de kommer til å kjøpe Ipad, mot kun 6 prosent av Android-brukerne.

Les også test av Google Nexus One

(Kilde: androidcommunity.com)

annonse