Til hovedinnhold

5.0 får en arving

I mai i fjor lanserte Microsoft sin hittil seneste utgave av sitt mobile operativsystem; Windows Mobile 5.0. Nå bekrefter selskapet at de er i gang med utviklingen av en oppfølger.

Arvtakeren til Windows Mobile 5.0 har fått arbeidsnavnet Crossbow, og skal være en kraftig oppgradering av sin forgjenger.

Det foreligger foreløpig veldig lite informasjon om Crossbow. Arvingen skal imidlertid være nært tilknyttet den kommende 2007-utgaven av kontorpakken Office til PC, samt den kommende Exchange 12, som blant annet lar deg fjernadministrere og arbeide opp i mot din epost-konto og kalender.

Etterfølgeren til Windows Mobile 5.0 sikter seg inn på å stjele markedsandeler fra Microsofts konkurrenter; Symbian-, PalmSource- og Blackberry-operativsystemene. I slutten av 2005 hadde Microsoft en markedsandel på 15 prosent i markedet for mobile operativsystemer. Symbian, PalmSource og Blackberry hadde andeler på henholdsvis 63, 10 og 7 prosent.

Pieter Knook, visepresident i Microsofts avdeling for mobile enheter og telekom, har ikke noe svar på når Crossbow vil bli lansert. I følge nettstedet Hunterstrat skal Crossbow lanseres i løpet av andre kvartal 2007.

(Kilder: Hunterstrat, Mobilsiden.dk)

Les også
Nå er Windows Mobile 5.0 her
Les også
Slik blir årets Windows-telefoner
annonse