Tek.no

Nyhet

Apple oppdaterte Apple Maps for å få med «Black lives matter»

Gigantisk slagord malt midt i gata.

Her ser du tydelig den delen av gata som ble oppdatert.
Skjermdump/Apple
9 Juni 2020 09:40

Det har siden 25. mai utviklet seg voldsomme opptøyer i USA i kjølvannet av George Floyds dødsfall i Minnesota.

Nå melder The Verge at Apple har oppdatert sitt satelittkart, men bare en liten, veldig spesifikk del av en Gate i hovedstaden Washington D.C.

Nærmere bestemt enden av 16th Street, hvor gigantiske bokstaver er malt på bakken og sier «Black lives matter».

I satelittbildene av gata, som nå heter Black Lives Matter Plaza, kan man tydelig se at det kun er den lille biten av gata med teksten på som er oppdatert, og ingen av omkringliggende områdene. Biler på vei inn og ut av området er beskåret, og selv området har en mye grovere og annerledes tekstur enn områdene rundt:

Det er et tydelig skille mellom den delen som har teksten og den uten teksten.
Apple Maps/skjermdump

Forandringen ble heller ikke annonsert i forbindelse med noen oppdatering, noe som er svært uvanlig. Alt tyder altså på at Apple har kjørt gjennom en «hotfix» utenfor de regulære oppdateringssyklusene, kun for å få inn teksten i kartet.

Google har da heller ikke teksten i sitt kart enda; her vises området som det tidligere fremstod:

Google har foreløpig ikke gjort noe lignende; her vises gata som før teksten ble malt.
Apple Maps/Google Maps/skjermdump/montasje

Neppe tilfeldig plassering

At teksten ble plassert akkurat i en gate som ligger veldig tett på Det hvite hus er neppe tilfeldig. I etterdønningene av Floyds død har det dannet seg sterke fronter mellom blant annet Black lives matter-bevegelsen og mer konservative grupper som støtter politiet i USA.

Mange i førstnevnte gruppe ser president Donald Trump som en av de største hindringene for å unngå slike hendelser i fremtiden, og presidenten har ikke gjort noe særlig for å dempe situasjonen.

Trump har fått massiv kritikk for sin håndtering av saken, hvor han blant annet truet med å sette inn militæret mot demonstrantene. Dette gikk han senere tilbake på, men det ble likevel utstasjonert en stor mengde tropper fra Nasjonalgarden i hovedstaden som nå begynner å trekkes tilbake, men som ifølge Trump kan settes inn igjen «ved behov»:

Les også
Googles kart dekker nå 98 prosent av Jordens befolkning
annonse

Les også