Til hovedinnhold

MTU skylder på konkurrent

I forrige uke kunne Mobilen.no avsløre at MTU ville innlede offentlige gjeldsforhandlinger med sine kreditorer. Årsaken var at MTUs eiere var direkte rammet av finanskrisen, fordi det var vanskeligere å skaffe penger til videre drift av selskapet. MTU har satset hardt i et tøft marked, og har blant annet brukt millioner av kroner på å starte utbyggingen av et nytt mobilnett.

Nå hevder MTU at Teliasonera – moderselskapet til Netcom – skylder dem 50 millioner kroner, samt at de har en rekke utestående inkassokrav blant flere kunder.

Kan miste jobbene

NRK melder at rundt 100 ansatte kan miste jobben som følge av krisen i MTU. Likevel er det for tidlig å si noe om hvor alvorlig konsekvensene blir for kunder og ansatte, før MTU har diskutert situasjonen med sine kreditorer.

- Vi har sagt opp fem ansatte foreløpig, og tre av dem har allerede fått ny jobb. Vi tilpasser oss situasjonen, sa MTU-gründer Stein Matre til Mobilen.no i forrige uke.

Han trodde da at de ville komme til en løsning i løpet av denne uken. Administrerende direktør Jo Lerheim i MTU presiserte også at selskapet sitter på andre verdier – blant annet eiendom – som potensielt kunne redde dem fra konkurs.
(Artikkelen fortsettes.)

Uenighet med Teliasonera

Matre hevder at Netcoms moderselskap Teliasonera skylder om lag 50 millioner kroner i forbindelse med kjøpet av Comhouse i sommer. Dette selskapet står bak kjedene Klart Svar og Telebutikken.

Teliasonera hevder derimot at Matre har fått alle pengene han har krav på, ifølge Dagens IT.

Skylder 60 millioner kroner

Ifølge NRK skylder MTU totalt 60 millioner kroner. Selskapet får imidlertid ikke betalt gjelden før kunder og samarbeidspartnere betaler regningene sine.

- Det har sammenheng med at folk som skylder penger til oss ikke klarer å gjøre opp for seg. Vi har cirka 100 millioner kroner i inkasso ut mot kundene og samarbeidspartnerne våre, sier Matre til NRK.

Det er likevel verdt å nevne at MTU har sendt ut feilaktige inkassokrav til kundene tidligere i år, og vi får stadig inn tips om lignende saker fra våre lesere. Det kan bety at beløpet Matre nevner må korrigeres når alle inkassosakene er ferdigbehandlet.

Mer om
annonse