Nyhet

Se Bang & Olufsens nye ikon

Bang & Olufsen inviterte til storstilt lansering med vin, musikk og beatboxing. På denne måten ville de sette søkelyset på sin nyeste satsning, Beosound 5.

Bang & Olufsens nye ikon

Det har lenge blitt snakket om Bang & Olufsens nye produkt Beosound 5. I går kunne de endelig vise frem sitt nye musikksystem. Beosound 5 er i bunn og grunn en digital musikkspiller bygget på Bang & Olufsens velkjente smak for design. Selv var de ikke måteholdne på hva de forventer av dette nye produktet.

- Vi er stolte av å kunne presentere det vi håper vil bli det nye ikonet for Bang & Olufsen, formante Martin Bloch Nielsen fra Bang og Olufsen Danmark.

Både han og selskapet har stor tro på at det nye produktet vil føre Bang & Olufsen inn i en ny era. Så hva er så egentlig Beosound 5?

Hva er Beosound 5?

Beosound 5 er en digital musikkspiller. Selve spilleren har en harddisk på 500GB og består fysisk av en skjerm med et hjul på siden. Hjulet har tre regulatorer. Øverst ligger et hjul du kan snurre på for å bla gjennom album, artister og sanger. Dette hjulet står sentralt i designet da det ifølge Bang & Olufsen har en enorm akselerasjon så du kjapt kan bla gjennom din samling. Under dette hjulet sitter de nok en regulator. Med denne kan du bla gjennom hvordan du vil velge musikken, om du vil se covere, artistnavn, eller sanger. Den nederste regulatoren styrer så volumet. Ifølge Bang & Olufsen er systemet som skapt for alle.

- Dette er løsningen for musikkelskere i dag og musikkelskere i fremtiden. Systemet vil være anvendelig både for de som har 5 eller 5000 CD-er, forklarte Nielsen.

Hva tilsier førsteinntrykket?

Systemet ser utvilsomt veldig pent ut. Bang & Olufsen viser nok en gang at de kan design. Teknologisk derimot virker det som om de henger noe etter. Det skal vanskelig gjøres og gi en god og fullverdig vurdering etter kun å ha sett og prøvd produktet en liten stund, men personlig savner jeg fort en rekke funksjoner. Den store fine skjermen burde utvilsomt utnyttes bedre. Her kunne det vært mulighet for både touchscreen samtidig som den bedre kunne vist frem artister, covere og låter. Slik det ble nå var det til dels vanskelig å forstå hvilke sanger som faktisk ble spilt.

Imponerer ikke teknologisk

 Designmessig ser det ut til at Bang & Olufsen ligger langt fremme, teknologisk kan det derimot se ut til at de ligger noe bakpå. Spilleren har tilgang til nettet og kan spille av hele 8.000 nettradiostasjoner. Det er fiffig, men en slik nettverksfunksjon kunne samtidig blitt brukt til mye annet. Det har Bang & Olufsen valgt å ikke gjøre, i det minste på de enhetene som ble vist frem. Mer avansert teknologi kunne samtidig gitt bedre brukervennlighet.

Bang & Olufsen var selv påpasselige med å fremheve sitt avspillingssystem MOTS, More Of The Same. Denne funksjonen tar utgangspunkt i musikken du velger og finner lignende musikk i ditt bibliotek. Dette er en fin funksjon, men slett ingen revolusjon i og med at både Apples Itunes og tjenesten Spotify har lignende systemer på plass.

På den positive siden tviler vi ikke på at både lydkvaliteten og kvaliteten på selve spilleren er på et ekstremt høyt nivå. Noe annet fra Bang & Olufsen ville skuffet stort.

Belag deg på lang ventetid

Med den noe stive prislappen på 40.000, som ikke er overraskende med tanke på hvem som har produsert systemet, så vil neppe Beosound 5 bli et produkt du ser i mange hjem. Så er jo kanskje nettopp eksklusivitet noe av det Bang & Olufsens kunder betaler for. Men om du ønsker eksklusiviteten, så vil du bli skuffet om du har ført opp dette på årets ønskeliste. Systemet vil komme i butikkenes utstillingsvindu nå på mandag, men levering til kundene vil først komme i mars. Det kan kanskje bli noe lang ventetid for mange.

Les også
Gratisalbum toppet salgslistene
Les også
Charter-Svein rocket løs med Lips
Les også
Dette ønsker vi oss til jul
Les også
Genial konseptmobil med stor skjerm
Les også
Stor guide: Musikk i alle rom
annonse