Her er nettbrettet for hele familien

Samsungs nye Galaxy Tab A skal være ekstra brukervennlig.

Nettbrett kommer i stadig flere utgaver tilpasset mange forskjellige bruksområder. I en fersk pressemelding har Samsung nå dratt sløret av et nytt nettbrett som visstnok skal bli allsidig nok til å kunne bli brukt av hele familien. Nettbrettet har fått navnet Galaxy Tab A.

Galaxy Tab A har en 9,7-tommers skjerm med en oppløsning på 1024 x 768 piksler, og skal altså bli et produkt som retter seg mot hele familiens behov, som altså også inkluderer de minste.

Kommer med barnemodus

I så måte kommer nettbrettet blant annet med en egen «barnemodus» som skal by på barnevennlig innhold i form av for eksempel fine farger som skal gjøre nettbrettopplevelsen litt mer attraktiv for den yngste garde.

Samsung Galaxy Tab A. Foto: Samsung

Denne modusen gjør det også mulig for foreldre å tidsinnstille nettbrettbruken, ved at nettbrettet låser seg på det tidspunktet man stiller inn, og kun kan låses opp igjen med en pinkode. Samsung opplyser også at produktet har et «gripevennelig» materiale som gjør nettbrettet behagelig å holde i også for dem med små hender.

Utover dette har Galaxy Tab A en lyssterk skjerm, og skjermen er også i stand til å tilpasse lysstyrken etter omgivelsene, slik at seeropplevelsen blir optimal uansett hvor man måtte dra den med seg rundt i huset eller andre steder. Samsung sier også at nettbrettet både er «tynt» og «lett», men akkurat hva dimensjonene er har selskapet utelatt fra pressemeldingen.

Lanseres i mai

Blant andre nettstedet SamMobile har imidlertid tidligere rapportert at nettbrettet har en tykkelse på 7,4 millimeter. I tillegg til dette byr produktet på en firekjerners Snapdragon 410-prosessor på 1,2 GHz, 16 eller 32 GB lagringsplass som kan utvides med 128 GB via mikro-SD. Den kommer både i 4G/LTE- og Wi-Fi-utgave, hvorav førstnevnte har 2 GB minne og sistnevnte 1,5 GB minne.

Batteriet er på 6000 milliamperetimer, men Samsung opplyser ikke om hvor mye dette vil tilsvare i batteritid. Galaxy Tab A lanserer i løpet av mai måned, og de veiledende utsalgsprisene blir 3000 kroner for Wi-Fi-utgaven og 4000 kroner for 4G-versjonen.

Den største Samsung-lanseringen nylig var nok Galaxy S6: Den telefonen viser seg å være skikkelig solide saker »

Les også
Sony Xperia Z4 Tablet: Superlett nettbrett på høyoktan
Les også
Blackberry lanserer supersikkert nettbrett
Les også
Dette nettbrettet skal levere skikkelig gromlyd
Les også
Samsung Galaxy Tab Active: Dette Samsung-brettet skal tåle en ekstra trøkk
Les også
Samsung slipper ny toppmodell i sin metall-serie
annonse