Til hovedinnhold

iPhone 6 Plus-mobilene fortsetter å knekke

Twitter flommer over av de bøyde bildene.

Apple skrøt av mange ting da de for omtrent 2 uker siden lanserte iPhone 6 og 6 Plus på en gedigen pressekonferanse. Blant disse tingene var tykkelsen til de nye telefonene, som er på rekordtynne 6,9 og 7,1 millimeter, henholdsvis. Det er ned fra 7,6 millimeter på iPhone 5S. Altså en nokså ubetydelig men allikevel merkbar endring i dagligdags bruk.

Så langt så godt.

Nå melder imidlertid CNET at slankekuren kan ha fått alvorlige konsekvenser for nettopp den dagligdagse bruken. Ifølge mange rasende brukere på forumet MacRumors bøyer nemlig telefonen seg svært lett, og får dermed en tydelig knekk bare av å bli utsatt for press i for eksempel en bukselomme.

Se et knippe bilder av knekte iPhone 6- og 6 Plus-enheter i karusellen nederst!

For tynn?

Slik skal en iPhone 6 egentlig se ut.Foto: Finn Jarle Kvalheim, tek.no

Ja, du hørte riktig: den bøyer seg. Men hvordan er det mulig? Vel, det er du ikke alene om å lure på, noe alle bildene av bøyde iPhone 6 og 6 Plus-enheter viser. Etter at de første brukerne rapporterte om problemet har det nærmest eksplodert på nettet med lignende historier, ofte etterfulgt av svært tydelige bilder av problemet.

...men defintivt ikke slik.Foto: Nelson Cardox/Skjermdump fra Twitter

Særlig tydelig blir det om man legger telefonen ned på et flatt bord, noe flere brukere på forumet også har gjort. Men ofte er telefonene såpass bøyd at det er umulig å ikke legge merke til det.

Knekken har også rukket å få en egen hashtag, nemlig den svært åpenbare betegnelsen #bentgate. Det er viktig å presisere at problemet ser ut til å ramme først og fremst iPhone 6 Plus, men det er også bilder av bøyde iPhone 6-enheter der ute. Ifølge de fleste brukerne oppstod knekken etter at telefonen hadde blitt oppbevart i en bukselomme, mens andre igjen ikke kunne huske hva de hadde gjort for at den skulle bli slik.

Som et svar på alle bildene og diskusjonen fant YouTube-brukeren Unbox Therapy ut at han måtte teste telefonens motstandsdyktighet, noe han også filmet og la ut på sin YouTube-kanal. I videoen presser han tomlene så hardt han kan inn i bakdekselet på telefonen, som bøyer seg kraftig. Skjermen er imidlertid fortsatt like hel – helt til han forsøker å bøye den tilbake. Se videoen under:

(Saken fortsetter under videoen)

Ingen erstatning

Apple har så langt ikke gått ut med noen garanti eller forklaring, og kvier seg nok lenge for å gjøre det også. Så om du opplever å bøye den nye iPhone-en din er det bare én ting å gjøre enn så lenge: skaffe seg en ny telefon. Og poste et bilde av den knekte telefonen med den tidligere nevnte hashtagen under, selvsagt.

iPhone 6 og 6 Plus skal være det beste fra Apple noensinne.
Så hvorfor er de begge tregere enn iPhone 5S? »

(Kilde: CNET, Forbes)

annonse