Tek.no

Nyhet

Denne nettbrett-PC-en har 4K-skjerm

Toshibas nye sak har også mye krutt under panseret.

ririro/Shutterstock.com, Toshiba
4 Sept 2015 05:30

I forbindelse med IFA-messen i Berlin har japanske Toshiba nå dratt sløret av en ny og spenstig «konvertibel» PC, det vil si en bærbar PC som også kan brukes som et nettbrett. Modellen heter Satellite Radius 12 og skilter blant annet med en heftig 4K-skjerm.

PC-nettbrettet har en skjermstørrelse på 12,5 tommer, og byr altså på en oppløsning på 3840 x 2160 piksler, noe som gir en pikseltetthet på respektable 362 piksler per tomme.

I likhet med mange andre PC-er som lanseres i disse tider er Satellite Radius 12 ellers utstyrt med sjette generasjons Skylake-prosessorer fra Intel, nærmere bestemt opptil Core i7, men uten en nærmere spesifisering.

Toshiba Satellite Radius 12. Foto: Toshiba

USB Type-C

Under panseret finner man ellers en SSD på opptil 512 GB, 8 GB minne og den integrerte grafikkløsningen Intel HD Graphics 520. Av tilkoblingsmuligheter finner man to USB 3.0-porter, HDMI og Bluetooth 4.0.

Det mest nevneverdige når det gjelder tilkoblinger er imidlertid at maskinen også får den nye USB Type-C-standarden, som såvidt har begynt å melde sin ankomst på markedet.

Ellers kommer det ikke helt tydelig frem i pressemeldingen akkurat hva selve nettbrett-delen har å by på dersom du bruker denne som separat enhet. Toshiba skriver imidlertid at maskinen har den såkalte «Continuum»-løsningen, som skaper en sømløs overgang for innhold og apper når du bytter fra PC- til nettbrett-modus.

Kommer også i HD-utgave

Maskinen kommer også med den såkalte Windows Hello-løsningen, som gjør at du kan logge på ved hjelp av ansiktsgjenkjenning via webkameraet. Nettbrett-PC-en har også børstet aluminiumfinish og baklyst tastatur med touchpad som støtter nye Windows 10-funksjoner.

De ytre dimensjonene er på 299,5 mm x 209 mm x 15,44 mm, og vekten starter på 1,32 kilogram.

Batteritiden ligger på 6 timer for 4K-versjonen, og maskinen kan også fåes i en full HD-utgave, som vil ha en batteritid på opptil 8 timer. Satellite Radius 12 skal lanseres i løpet av fjerde kvartal, altså tidligst i oktober. Norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent.

4K-oppløsningen har nå også kommet til mobiltelefonene: Vi har tatt en titt på Sony Xperia Z5 Premium »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Nå forsvinner Toshiba fra det europeiske PC-markedet
Les også
Lenovo slipper syltynn nettbrett-PC med Skylake
Les også
Dette skal være verdens tynneste Windows-nettbrett
Les også
MSI slipper liten kraftplugg for spillerne
Les også
Dette skal være det ultimate underholdnings-nettbrettet
Les også
Lenovos nye bærbare PC-er skal danke ut det meste
Les også
Her er nettbrettene til skolestart
Les også
De beste bærbare PC-ene til høsten
annonse

Les også