Tek.no

Nyhet

Nå har Uber begynt med båt-taxier

Men så langt bare i ett land.

Uber
29 Juni 2015 18:00

Den mobile taxi-applikasjonen Uber, og selskapet ved samme navn. er fremdeles kontroversielle i mange land, men det hindrer ikke den populære tjenesten i å gjøre nye fremstøt for å gjøre konseptet tilgjengelig for enda flere. Nå melder Bloomberg at Uber også har inntatt det våte element.

Selskapet har nemlig lansert en ny tjeneste kalt «UberBoat», og som navnet antyder dreier det seg altså om en båt-taxi-tjeneste. Som Uber skriver i pressemeldingen skal tjenesten i første omgang lanseres i Tyrkias største by Istanbul.

Tilgjengelig når man er i nærheten av sjøen

UberBoat fungerer ved at tjenesten automatisk vil dukke opp i kjøretøy-menyen i Uber-appen når brukeren befinner seg i nærheten av sjøen. Dersom det er en ledig båt i nærheten er det bare å velge hvor du vil bli plukket opp og påkalle en båt.

UberBoat lanseres først i storbyen Istanbul i Tyrkia. Foto: SJ Travel Photo and Video/Shutterstock.com

Deretter vil «kapteinen» på båten ringe deg opp for å bekrefte turen, før båten ankommer avgangsstedet. Tjenesten er blitt muliggjort via et samarbeid med et lokalt selskap som eier en stor mengde båter i området.

UberBoat er ment å konkurrere med etablerte ferje- og båttjenester i byen om å ta kunder til destinasjonene i området. Istanbul, med sine rundt 14 millioner innbyggere, har til dels store utfordringer knyttet til trafikk og transport, noe UberBoat tar sikte på å avhjelpe.

Ikke første gangen

Båtene som brukes har en kapasitet på mellom 6 og 8 personer og er av det raske slaget. Prisene vil starte på 50 tyrkise lire, som tilsvarer litt i underkant av 150 kroner. Offentlige ferjer i området koster visstnok bare 2,15 lire til sammenligning, cirka 7 kroner. Ubers tjeneste vil imidlertid trolig være både raskere og mer bekvem.

Dette er ikke første gangen at Uber har tilbudt båttjenester. I fjor meldte selskapet om en UberBoat-tjeneste i den amerikanske storbyen Boston, men dette var kun et tidsbegrenset sesongtilbud. Det nye tyrkiske tilbudet er derimot tilsynelatende det første som er permanent.

Det er uvisst om eller når det planlegges UberBoat-tjenester i andre land også. Tjenesten hadde definitivt vært nyttig i Norge, med tanke på den lange kystlinjen.

Mange er ikke begeistret for Uber: I mars ble tjenesten raidet av politiet i flere land »

Les også
Facebook legger inn Uber-støtte i Messenger
Les også
Taxitjenesten Uber raidet av politiet
Les også
– Uber kan ikke komme fort nok til Norge
Les også
Nå vil Uber-konkurrent ha en større del av taxiapp-kaken
Les også
Uber anmeldt av Oslo kommune
annonse

Les også