Til hovedinnhold

Firefox OS er offisielt skrinlagt

Det åpne operativsystemet blir ikke lenger å finne i mobiltelefoner.

Mozilla/Shutterstock/tek.no, montasje

For bare 4-5 år siden fantes det ganske mange og utbredte mobile operativsystemer, men i dag har mangfoldet skrumpet inn. BlackBerry OS ser ut til å være på vei ut, Symbian har for lengst tatt kvelden og andre store satsinger er det skralt med.

Nå melder GSMArena om at også Firefox legger inn årene, og avslutter all utvikling av sitt åpne, mobile Firefox OS.

LGs Fx0 er den så langt best spesifiserte mobilen med Firefox OS. Foto: YouTube/Skjermdump

Operativsystemet skulle være et annerledes, open source-alternativ til gigantene på markedet, men har så langt ikke vunnet noen særlig oppslutning. De telefonene som har blitt lansert med programvaren, har vært i absolutt nederste segment av smartmobil-markedet – og ingen av dem har vært noen salgssuksess.

Den kanskje mest velutstyrte Firefox OS-mobilen ble laget av LG, og heter FxO. Den fikk imidlertid mest oppmerksomhet for å ha et gjennomsiktig bakdeksel, heller enn for noe annet.

Kan leve videre i TV-er og smart-dingser

Selv om Firefox OS nå altså skrinlegges på mobile plattformer, ser det ut til at operativsystemet kan leve videre i andre produkter. Panasonic produserer for eksempel fortsatt TV-er utstyrt med Firefox OS, og IoT-produkter (Internet of Things) kan også tenkes å bli utstyrt med slik åpen programvare.

Ifølge Ari Jaaksi, Firefox' sjef for tilkoblede produkter, vil Firefox OS isåfall bli å anse som et «ekte» open source-prosjekt, der forskjellige bidragsytere utvikler systemet på frivillig basis.

Er du iOS-bruker?
Nå kan du få Firefox også på iPhone og iPad »

(Kilde: GSMArena)

annonse