Tek.no

Nyhet

Dette skal være offisielle pressebilder av Galaxy S7 og S7 Edge

Samsungs neste toppmodell kan være avslørt lenge før tiden.

@evleaks/Shutterstock/Tek.no, montasje
Torstein Norum Bugge
30 Jan 2016 15:42

Det koker med rykter rundt Samsungs kommende Galaxy S7-serie for tiden. For bare få dager siden kunne vi melde om det en kinesisk kilde hevdet var de første bildene av forsiden og frontkameraet til toppmodellen, og nå sist var det den europeiske salgsdatoen som ble lekket av en Twitter-bruker.

Sist ut i rekken er imidlertid noe langt mer oppsiktvekkende: det som skal være offisielle pressebilder fra Samsung, ifølge PhoneArena.

Bildene ble lekket av den kjente ryktemakeren @evleaks (Evan Blass), og viser faktisk både den vanlige S7-modellen og S7 Edge-modellen:

Designet er fortsatt svært lekkert, men sidene har ikke lenger den karakteristiske innsenkningen som før. Det gjør at S7 i bunn og grunn ligner mer på en iPhone 6S, rett og slett.
@evleaks

Begge modellene lekket

Bildene viser altså det som umiskjennelig ser ut som både Galaxy S7 og Galaxy S7 Edge, både rett forfra og fra siden. Mens Galaxy S6-serien hadde en grønn mot en svart flate som tema, ser det i S7 ut til at Samsung heller vil satse på blått og svart som fargetema. Dette går også igjen i det som ser ut som standardbakgrunnen på begge modellene, og som mer enn noe annet gir sterke assosiasjoner til designfilosofien Sony syslet med for 2-3 år siden.

Bildene lar oss uansett svært enkelt konkludere med én ting: endringene mellom S6- og S7-familien vil være ytterst minimale.

Hvis Galaxy S7 virkelig blir slik som bildene viser, så skal du ha svart belte i Samsung for å kunne skille på de to generasjonene. Dette kan du tydelig se i montasjen under, der vi sammenligner Galaxy S6 og Galaxy S7:

Galaxy S6 Edge (til venstre) er svært, svært lik Galaxy S7 Edge i utformingen, men det er tydelig at rammene på den nye modellen er betydelig mindre.
Samsung/@evleaks/Tek.no, montasje

Som vi kan se av disse bildene er den kanskje mest påfallende forskjellen mellom de to modellene at Galaxy S7 Edge langt på vei har fått fjernet rammene på siden av skjermen. Rammene oppe og nede er også krympet merkbart. Dette gjelder også den vanlige S7-modellen.

Slik skal Samsung Galaxy S7 (venstre) og S7 Edge bli, ifølge den kjente ryktemakeren @evleaks.
@evleaks

Videre er hjemknappen noe redesignet, og har blitt litt mer kantete i formen. En annen forskjell er at mobilen i seg selv er blitt smalere rent fysisk, og hjørnene mer avrundet. Den glossy metallkanten som viste rammen ser dessuten ut til å nå bli gjemt bak glasset, og fremsiden ser også noe mer matt ut enn på S6 Edge.

Rent utenom dette er det knapt noen forskjeller å spore på fremsiden av S7 Edge sammenlignet med forgjengeren.

På bildet som viser telefonene fra siden er det nesten enda færre ulikheter å spore. Den kanskje tydeligste forskjellen ser vi på den vanlige S7-modellen, der siden ikke lenger har en innsenkning men er like avrundet hele veien. På bildene ser det også ut som om det er plassert en Micro-USB-inngang, heller enn den ryktede og moderne USB Type-C-inngangen.

Om dette vil stemme på de produksjonsklare mobiltelefonene er imidlertid uklart.

I S6-generasjonen var grønt fargetemaet – i S7-generasjonen ser det ut til å bli blått.
Samsung/@evleaks/Tek.no, montasje

Vanntetthet, trykkfølsom skjerm og minnekortstøtte

Bildene forteller oss lite om spesifikasjonene på S7-serien, men det forventes en rekke spennende nyheter. Vi har tidligere meldt om flere ryktede nyvinninger, deriblant at S7 vil få trykkfølsom skjerm, øyeskanner til biometrisk opplåsning og et kamera med splitter ny teknologi innabords.

Kanskje mest spennende er det imidlertid at en god del funksjoner Samsungs tidligere toppmodeller har vært kjent for muligens er på vei tilbake.

Galaxy S5 var både vanntett, hadde utskiftbart batteri og kunne utstyres med minnekort.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Da Galaxy S6 og S6 Edge ble lansert, kom det som et sjokk på mange at telefonene hverken ville bli vanntette, få utbyttbart batteri eller kunne utstyres med minnekort. Kanskje spesielt det siste overrasket – og irriterte – mange. Nå ser det imidlertid ut til at både førstnevnte og sistnevnte kan være på vei tilbake med Galaxy S7-serien – iallefall hvis vi skal tro ryktene som hittil har overlevd ryktemøllas ustoppelige kverning.

Verdt å nevne er imidlertid at ingen av disse opplysningene så langt er bekreftet. Erfaringsmessig vet vi dog at en god del av de ryktene som overlever så langt frem mot lansering som nå gjerne også blir virkelighet til slutt.

Til sist kan vi nevne et annet rykte som også nylig så dagens lys. Ifølge GSMArena – som siterer en russisk kilde – skal nemlig Galaxy S7 tåle hele 17 timer kontinuerlig videoavspilling med full lysstyrke på skjermen! Dette høres nesten i overkant optimistisk ut, men kilden hevder æren for bragden skal tildeles en ny og energieffektiv prosessor – og helt sikkert også større batteri og bedre strømstyring.

Om det stemmer, da.

Få også med deg denne Galaxy-testen:
Har iPhone 6S Plus møtt sin overmann? »

(Kilde: PhoneArena, GSMArena, Venture Beat, @evleaks, @eldarmurtazin)

Les også
– Samsung vil gi deg gratis VR-briller om du forhåndsbestiller Galaxy S7
Les også
– Galaxy S7 er ikke det eneste produktet Samsung skal slippe
Les også
Nå vet vi enda mer om Samsung Galaxy S7
annonse

Les også