Tek.no

Nyhet

Du har vel ikke brukt fingeravtrykkleseren?

Sikkerhetshull oppdaget i Samsung Galaxy G5.

Niklas Plikk, Teknofil.no
27 Apr 2015 15:00

En skulle kanskje tro at den aller sikreste måten å beskytte telefonen sin på, var å bruke fingeravtrykkleseren. Men metoden er absolutt ikke uten risiko.

Et team med sikkerhetseksperter fra FireEye har vist hvordan fingeravtrykkleseren til Galaxy S5 kan gi uvedkommende tilgang på fingeravtrykkene dine.

Problemet gjelder visstnok også andre Android-telefoner med fingeravtrykkleser, men FireEye har ikke navngitt disse.

Fingeravtrykket ditt er egentlig lagret i en kryptert «trusted zone» separat fra resten av telefonens lagringsplass, og denne skal være veldig vanskelig å bryte seg inn i.

Trenger bare systemtilgang

Problemet er bare at det ikke er nødvendig å bryte seg inn i denne delen av telefonen for å få tilgang på fingeravtrykkene.

Om en telefon er infisert med spionprogramvare som gir den ordinær systemtilgang, kan den nemlig lese fingeravtrykkene direkte fra sensoren hver gang du bruker den.

Dermed kan disse sendes til kriminelle hackere, som kan kopiere dem og blant annet bruke dem i forbindelse med identitetstyveri.

– Hver gang du rører ved fingeravtrykkleseren kan «angriperen» stjele avtrykket ditt. De kan hente dataen, og derfra kan de generere et bilde av fingeravtrykket. Og så kan de gjøre hva de vil, sier Yulong Zhang fra FireEye til nettstedet Forbes.

Samsung sier at de nå undersøker FireEyes påstander, og understreker at de tar brukernes sikkerhet svært alvorlig.

I mellomtiden bør du kanskje holde deg unna fingeravtrykkleseren.

For noen er fingeravtrykk avleggs
Her er verdens første mobiltelefon med retina-scanner

(Kilde: Forbes, via BGR)

annonse