Til hovedinnhold

Journalister kjørte på Tesla-ansatte

Snek seg inn på Gigafactory-anlegget – men nektet å overgi seg da de ble oppdaget.

Tesla Motors/Tek.no, montasje

Det hører ikke med til hverdagskosten for de ansatte ved Tesla Motors å bli overkjørt, til tross for at de jobber med biler i hverdagen. Ifølge Engadget ble imidlertid to ansatte ved elbil-produsentens nye produksjonsanlegg Gigafactory påkjørt og skadet av to journalister som nektet å samarbeide.

Begge to hadde sneket seg inn ved å klatre over et gjerde, og ignorert skiltene som nektet dem adgang, står det i et innlegg på Teslas hjemmesider, som beskriver hele hendelsesforløpet i detalj.

Ut i fra beskrivelsen virker det som om påkjørselen skjedde i forbindelse med noe som må kunne karakteriseres som en flukt.

Rygget på én og kjørte på en annen

Det hele startet med at en av Teslas sikkerhetssjefer ble varslet om at noen hadde brutt seg inn på området. Han lokaliserte de to journalistene, og informerte dem om at de var på et område med begrenset tilgang. Journalistene – som for øvrig arbeidet for Nevada-baserte Reno Gazette Journal – hevdet de ikke visste om dette, til tross for at de hadde klatret over et gjerde med store «Adgang forbudt»-skilt på.

Slik skal en del av Teslas Gigafactory se ut i ferdig tilstand. Det var på dette anlegget de to journalistene befant seg. Foto: Tesla Motors

De to nektet dessuten å oppgi navnene sine, selv om de store avislogoene på siden av Jeep-en deres samt også navneskiltene deres gjorde lite for å skjule identiteten deres.

Enda en sikkerhetssjef ankom stedet, og ba journalistene bli på stedet inntil politiet og sikkerhetspersonell kom frem. Det var de to imidlertid ikke interessert i, og satte seg inn i bilen igjen. De satte den i revers, og rygget rett på en av sikkerhetssjefene, som forsøkte å skrive ned registreringsnummeret på bilen. Han fikk flere småskader, men kom fra det uten varige mén.

Nylig lanserte Tesla Model X er blant bilene som skal produseres på Gigafactory. Foto: Tesla Motors

Journalistene forsøkte deretter å flykte med Jeep-en, men krasjet istedet rett inn i firhjulingen de to Tesla-ansatte satt på. Da en av de to Tesla-ansatte gikk mot Jeep-en, kjørte de på ham, står det i Teslas uttalelse.

På dette tidspunktet hadde imidlertid politiet ankommet åstedet, og pågrep de to journalistene.

Anmeldt for overfall

I kjølvannet av saken har én av journalistene – føreren – blitt anmeldt for overfall, mens begge to er siktet for å ha tatt seg inn på Gigafactory-anlegget på ulovlig vis. Tesla medgir at dette er første gangen noen av deres ansatte har blitt skadet av inntrengere, men at inntrengere på området i seg selv ikke er noe nytt.

Tvert i mot hevder selskapet selv at dette er noe som skjer «jevnlig», men at midlene i det siste har blitt «...mer ulovlige, farlige og er nødt til å opphøre.»

Uansett viser dette i det minste én ting: interessen for hva som faktisk skjer på Gigafactory er enorm. Allikevel kan det nok hende at det å kjøre på de ansatte ikke er rette veien å gå for å gjøre et journalistisk skup.

Her skal batteriproduksjonen virkelig ta av:
Teslas Gigafactory blir enda mer gigantisk enn først planlagt »

(Kilde: Engadget)

annonse