Til hovedinnhold

Nå avslutter Samsung kamerasalget sitt land for land

Skal virkelig hele satsingen legges ned?

Samsung/Shutterstock/Tek.no, montasje

For litt over en måned siden kunne vi melde om at Samsung muligens var i ferd med å ta livet av kameraproduksjonen sin. Nå kan DIYPhotography melde om at dette er i ferd med å bli mer enn bare rykter. Samsung bekreftet nemlig nylig at de i disse dager avslutter salget av alle kameraer i Storbritannia, og at de vil «...tilpasse [seg] hurtig til markedets behov og etterspørsel.»

Samsungs NX500 er det siste kameraet fra det sør-koreanske selskapet vi har testet her på huset. Foto: Kristoffer Møllevik, Tek.no

Da vi meldte om ryktene første gang, var det Spania kamerasalget visstnok skulle opphøre i. Dermed kan det se ut til at Samsung ser an markedet i hvert individuelle land, og avslutter salget der etterspørselen ikke er stor nok.

Dette understøttes av en videre uttalelse til den britiske siden Amateurphotography.co.uk, der Samsung presiserer at «...dette er en lokal avgjørelse, basert på den lokale markedssituasjonen.»

Trekker seg ut av andre markeder også

På tross av disse uttalelsene, kan det fort ende med at Samsung trekker seg ut av større deler av verdensmarkedet. For bare litt over en uke siden meldte selskapet om at de offisielt ville avslutte salget av kameraer i Tyskland, og lignende rykter har også kommet fra både Sør-Korea og Portugal.

Hva enden på visa blir er det ingen andre enn Samsung som vet, men basert på det vi allerede vet kan det i alle fall se ut til at satsingen avsluttes gradvis her i det europeiske markedet.

Noe Samsung ikke ser ut til å stoppe, er satsingen på nettbrett:
Her er selskapets splitter nye monster på 18,4 tommer »

(Kilde: Amateurphotographer via DIYPhotography)

annonse