Nyhet

Her er Ubuntu-telefonen – men du må henge med i svingene om du vil kjøpe den

Telefonene selges nemlig i kortvarige «lynsalg».

Det Linux-baserte operativsystemet Ubuntu forbindes gjerne først og fremst med stasjonære PC-er, men allerede for flere år siden begynte man også å tilpasse Ubuntu til mobiltelefoner. Siden den gang har vi opptil flere ganger blitt servert løfter om at Ubuntu-mobilene er på vei.

I en fersk pressemelding har Canonical, selskapet bak Ubuntu, nå kunngjort at den første Ubuntu-mobilen omsider har ankommet markedet. Modellen heter Aquaris E45 og selges eksklusivt gjennom distributøren BQ. Prisen ligger på 170 euro, cirka 1450 kroner.

Aquaris E45. Foto: Canonical

Selges i «lynsalg»

Om du vil sikre deg et eksemplar er du imidlertid allerede for sent ute. Canonical har nemlig valgt en noe uvanlig måte å selge telefonen på. I stedet for å bli lagt ut for salg på vanlig måte, selges mobilen i tidsbegrensede «lynsalg» hos BQ.

Aquaris E45 var kun tilgjengelig fra klokken 9:00 på morgenen til klokken 18:00 på kvelden på onsdag den 11. februar, ifølge pressemeldingen. På produktsiden hos BQ står det i skrivende stund at flere eksemplarer av den nye Ubuntu-mobilen vil bli tilgjengelig i neste lynsalg, men det er hittil uvisst når dette blir.

Når det gjelder de tekniske spesifikasjonene har Aquaris en skjermstørrelse på 4,5 tommer med en oppløsning på 960 x 540 piksler. Den har en tokjerners Cortex A7-prosessor på 1,3 GHz fra MediaTek og grafikkprosessor av typen ARM Mali-400. Ellers kommer den med 1 GB minne og 8 GB lagringsplass.

Anbefaler å følge med på Twitter

Modellen byr videre på et 8 megapikslers kamera på baksiden og et frontkamera på 5 megapiksler. Batteriet er på 2150 milliamperetimer, og mobilen måler 13,7 cm x 6,7 cm x 0,9 cm. Vekten ligger på 123 gram. Flere tekniske spesifikasjoner kan du finne på produktsiden hos BQ.

Det er altså uvisst når mobilen på nytt vil bli lagt ut for salg. Om du har lyst til å skaffe deg et eksemplar kan det nok være lurt å følge med på Twitter-kontoene til Ubuntu og BQ, hvor publikum oppfordres til å holde seg løpende orienterte.

Sony har også kommer med en rimelig telefon nylig: Xperia E4 har 5-tommers skjerm og koster under tusenlappen »

Les også
Jepp, det du ser er Ubuntu på et nettbrett
Les også
Dette er Sonys nye Xperia-mobil til under tusen kroner
Les også
Samsung Galaxy S6 Edge dukket opp i ytelsestest
annonse