Til hovedinnhold

Slik ser Samsungs nye Galaxy-telefoner ut

Bilder av Samsungs kommende Galaxy A3 og Galaxy A5 er lekket.

Sleaknow/Tek.no, montasje

For bortimot en uke siden kunne vi fortelle om spesifikasjonene til telefonene som skal ta over for dagens mellomklassemobiler fra Samsung, Galaxy A3, A5 og A7. Nå ser det ifølge GSMArena ut til at de fysiske eksemplarene av både A3 og A5 er lekket, og designmessig ligner de ikke så mye på modellene de erstatter.

Faktisk ser designet i stor grad ut til å være hentet fra Samsungs nåværende toppmodeller, altså Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge+ og Note 5.

Bildene ble først lekket fra Twitter-kontoen @Sleaksnow. Mens dagens A3 og A5 er utformet med skarpe, flate sider, ser de nye modellene ut til å være mer avrundet i formen. I tillegg kan man helt klart se av bildene av baksiden på de to modellene ikke lenger er laget av anodisert, matt metall, men har fått samme type glass som først ble introdusert med Galaxy S6. Det betyr blankt glass med metallfolie under som lager en ganske stilig effekt.

Baksiden i dagens Galaxy A3 og Galaxy A5 er av metall, men disse to nye modellene ser ut til å ha samme type bakside som Galaxy S6 – altså glass med metallfolie under. Hvorfor i all verden noen følte en trang til å montere babysløyfer på toppen av de to telefonene vites ikke. Foto: Sleaknow

Større skjermer hos begge

Som tidligere nevnt, har også spesifikasjonene til de to modellene blitt lekket – om enn høyst uoffisielt. Skal vi tro ryktene, så blir det noen veldig merkbare og viktige forskjeller på dagens A3 og A5 og de nye modellene.

Begge oppfølgerne vil ifølge PhoneArena få større skjermer – opp fra 4,5 og 5 tommer til 4,7 og 5,2 tommer på de nåværende modellene. Begge skjermene vil også bli oppgradert til henholdsvis 720p- og 1 080p-oppløsning. Det ryktes dessuten at Samsung vil droppe Qualcomms Exynos-prosessorer i nye A3 og A5, til fordel for sine egne Exynos-prosessorer.

For øvrig mener GSMArena at en lansering helt på tampen av 2015 virker sannsynlig, men dette er ikke bekreftet av noen andre kilder.

Prosessormessig ser Samsung ut til å gå andre veien i neste toppmodell:
Galaxy S7 vil få en Snapdragon-prosessor »

(Kilde: GSMArena, Sleaksnow)

annonse