Tek.no

Nyhet

iPhone konverterer stadig flere Android-brukere

Shutterstock/Google
4 Sept 2015 09:00

Konkurransen i mobilmarkedet er knallhard for tiden, men det er i hovedsak to konkurrerende operativsystemer som kjører på alle telefonene: Android og iOS. Nå viser nye tall at Android taper nokså store markedsandeler i Europa, mens iPhone-andelen vokser. I USA er imidlertid situasjonen omvendt; der vokser Android stadig. Det melder Cnet, som siterer en undersøkelse utført av analysefirmaet Kantar Worldpanel ComTech.

På bare 3 måneder (april-juli) sank Androids markedsandel i de fem største markedene i Europa fra 75,1 til 71 prosent. I USA steg markedsandelen fra 63,9 til 65,6 prosent.

Det europeiske markedet mer mettet

Tallene viser dessuten at omtrent 27 prosent av alle nye mobilkjøpere i Europa går over fra Android til iOS, mens det tilsvarende tallet er 9 prosent i USA. Forklaringen ligger etter sigende delvis i at det europeiske markedet er mer mettet, og dessuten mer modent. Dette betyr som regel at brukere stadig oftere hopper fra operativsystem til operativsystem, ifølge Cnet. Denne effekten har dessuten truffet Android-leiren hardere i Europa enn i USA.

En annen årsak til Androids økning i USA er blant annet svært gunstige betalingsplaner og abonnementer på mellomklassemobiler, som det fortsatt er større marked for på andre siden av atlanteren.

Carolina Milanesi, sjefsanalytiker hos Kantar Worldpanel ComTech, mener imidlertid Apple kan øke markedsandelen til iPhone svært mye etter lanseringen av iPhone 6S og 6S Plus:

– Med alles øyne på Apples nye produkter, så råder jeg folk til å følge ekstra nøye med på hvordan nåværende iPhone 6 og 6 Plus gjør det på markedet. Spesielt dersom den forventede prissenkningen skjer etter lanseringen den 9. september. Hele 32 prosent av det totale salget av iPhone 5S skjedde etter at iPhone 6 ble lansert.

Milanesi ser dermed ut til å mene at Apples nåværende modellportefølje vil få en skikkelig salgsøkning etter lanseringen av nye modeller.

Apple-fans fikk prøve en iPhone med Android-installert:
– Wow! Er dette iOS 9? »

(Kilde: Cnet)

Les også
Lynrask iOS 9-utrulling for Apple
annonse