Tek.no

Nyhet Disse smarte lyspærene skal skremme bort innbruddstyver

De smarte lyspærene fra Kickstarter-prosjektet BeOn skal skremme bort innbruddstyver

I tillegg har de mange andre fiffige funksjoner

Kickstarter
9 Nov 2014 15:00
annonse

«Tingenes Internett» er i ferd med å bli det neste store, og blant de mange dingsene som stadig blir «smartere» befinner det seg ikke minst flere typer husholdningsprodukter, deriblant lyspærer.

I mai testet vi for eksempel en type lyspære som kan styres fra mobiltelefonen. På finansieringsnettstedet Kickstarter ligger det nå et nytt smart-lysepærekonsept med noe attåt.

BeON er navnet på en ny lyspære som er ment å fungere som et ekstra lag av sikkerhet for hjemmet. Den er nemlig designet for å skremme bort potensielle innbruddstyver, i tillegg til at den har andre nyttige sikkerhetsfunksjoner.

Lærer seg lysvanene

Noe av det som gjør lyspæren intelligent er at den kan «lære» seg lysvanene til dem som bor i husholdningen helt automatisk, for deretter å imitere disse vanene når huseieren er borte. Dermed vil det se ut som om huset fremdeles er bebodd.

annonse

I tillegg kan pærene aktiveres av dørklokken for å skremme bort tyver som måtte ringe på for å sjekke om det er noen hjemme. Denne aktiveringen skjer ved at pærene registrerer lyden av dørklokken, og vil skru seg på i sekvenser for å simulere menneskelig tilstedeværelse.

Disse funksjonene vil attpåtil fungere selv om et strømbrudd skulle inntreffe, ved at lyspærene har innebygget nødbatteri som er i stand til å drive pærene på egen hånd i flere dager. Dette er en egenskap som selvsagt også er svært nyttig dersom huseierne er hjemme under strømbruddet.

Enkel dimming

I tillegg til å lytte etter dørklokken kan lyspærene også fange opp andre typer lyder, for eksempel røykvarsleren. Om det skulle skje vil alle pærene skru seg på med full styrke for å hjelpe beboerne med å komme seg trygt ut av huset.

Pærene har også diverse nyttige dimmefunksjoner. For eksempel vil lyset gradvis slukkes når du slår av pærene slik at du har tid til å komme deg til sengen dersom bryteren er et stykke unna. Tilsvarende kan de også skru seg gradvis på slik at man slipper den brå overgangen.

annonse

I tillegg kan man på en enkel måte velge lysnivå på pærene ved å simpelthen trykke på lysbryteren på riktig tidspunkt mens lyset skrur seg gradvis av eller på.

Styres med mobilapp

Pærene fungerer med helt vanlige lysbrytere og skrus inn som andre lyspærer. Ingen former for installasjoner eller applikasjoner er altså nødvendig. De mer avanserte funksjonene til pærene kontrolleres ved hjelp av en gratis mobilapplikasjon.

I skrivende stund har prosjektet samlet inn 47 000 dollar av et mål på 100 000 dollar med 43 dager igjen. for å sikre deg en trepakning med lyspærer må du ut med 230 dollar, og for 395 dollar får du en sekspakning. Beregnet leveringstidspunkt er august neste år. Mer informasjon finner du hos Kickstarter, og se også video under.

Vi testet en annen folkefinansiert lyspære: Applikasjonen var ikke spesielt imponerende »

(Via Engadget)

Les også
Mozilla vil lage en personlig assistent som skal hjelpe deg i smart-hjemmet
Les også
Slik gjorde vi kaffekoppen vår smart
Les også
«Sjokolade-elektronikk» tok helt av – lar alle lage tingenes Internett
Les også
Styrer dagslyset med en app
Les også
Tabu Lumen
Les også
Lyspæren du kan styre fra mobiltelefonen din
annonse

Les også