Denne mobilen skal ha verdens første uknuselige skjerm

Motorola hevder nye Droid Turbo 2 skal tåle mer enn andre mobiler.

Å sikre mobilskjermen mot det uunngåelige møtet med asfalten har blitt en høy prioritet blant mange produsenter, som stadig kaster ut nye superlativer om sine respektive løsninger. Nå har Motorola kunngjort en ny mobilmodell med en skjerm de mener er tilnærmet «umulig» å få has på.

Den nye mobilen heter Droid Turbo 2, og byr på en løsning Motorola har kalt Moto ShatterShield, som selskapet bedyrer gir «verdens første» bruddsikre skjerm.

Fem lag

Løsningen innebærer rett og slett at skjermen på mobilen består av hele fem forskjellige lag som er designet spesifikt for å absorbere støt på en optimal måte, og dermed altså skal forhindre sprekker.

Skjermen består av fem ulike lag. Foto: Motorola

Disse lagene består ifølge Motorola av en robust aluminiumsplate som er plassert under en AMOLED-skjerm som er fleksibel for best mulig absorbering av støt. Oppå denne igjen ligger det et dobbelt berøringslag som Motorola sier vil forhindre ødeleggelser av berøringsfunksjonen ved fysiske påkjenninger.

På toppen ligger det to beskyttende lag, hvorav det øverste skal by på et «unikt», hardt belegg som skal stå imot den vanlige, daglige, slitasjen på skjermen.

God innmat

Hvorvidt skjermen er så knussikker som Motorola sier er selvsagt vanskelig å si uten å teste den selv, men selskapet sier de har kjørt den gjennom mange tøffe tester med positivt resultat. Selskapet gjør for øvrig oppmerksom på at selve mobilen ikke er støtsikker, men altså kun skjermen.

Når det gjelder de indre, tekniske spesifikasjonene er Droid Turbo 2 for øvrig også relativt potent. Den byr på en 5,4-tommers skjerm med QHD-oppløsning på 2560 x 1440 piksler, Snapdragon 810-prosessor, 3 GB minne og opptil 64 GB lagringsplass.

Hovedkameraet byr på 21 megapiksler, mens frontkameraet har 5 megapiksler, og bateriet har en kapasitet på høyst respektable 3760 mAh. De ytre dimensjonene er på 14,98 cm x 7,8 cm x 0,76-0,92 cm, og vekten er på 162 gram. Mobilen har en amerikansk startpris på 624 dollar, cirka 5300 kroner, men norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Mer informasjon finner du på produktsiden, og se også video under.

Er du ute etter en ny toppmodell? Vi har testet de beste mobilene på markedet »

Les også
Derfor lander mobilen alltid med skjermen ned
Les også
Motorola Moto G: Vi hadde aldri trodd at denne kostet under 2000,-
Les også
Topptelefoner: En av disse er den beste telefonen på markedet
Les også
Sphero BB-8: Dyrt, men morsomt leketøy
annonse