Tek.no

Nyhet

Stor skjerm for dype lommer

14 Mar 2011 16:27

Den ikke ukjente skjermprodusenten Nec har sluppet en ny skjerm for de kresne med dype lommer og feit lommebok. Nec SpectraView Reference 301 er en P-IPS-basert 30" LCD-skjerm som skal være blant de bedre på markedet, i følge våre kilder.

Prisen blir også blant de drøyeste, og veiledende pris er kr 27010,-. Sannsynligvis er dette uten mva, men informasjonen vi har fått er noe tvetydig på dette området, så vi vet det ikke sikkert. Prisene som allerede har dukket opp i prisguiden tyder imidlertid på det, siden den varierer fra litt over 36 tusen til i overkant av 43 tusenlapper.

For denne prisen får man imidlertid 30 tommer bildekvalitet som kan ha en palett på 1,07 milliarder farger, takket være et 10-bit panel med 14-bits 3D-LUT. I følge Nec skal skjermen kunne vise 106,6% av AdobeRGB, men samtidig oppgis 98% av AdobeRGB et annet sted i dokumentasjonen. Vi velger på grunnlag av en smådårlig oversatt spesifikasjonsliste å tolke dette slik at skjermens totale fargerom er 106,6% av størrelsen til AdobeRGB, men at graden av faktisk overlapping med Adobe-RGB-fargerommet er 98%.

Vi har ikke fått noen informasjon om skjermen er utstyrt med slike ting som kortleser eller USB-hub, men doble DVI-D-kontakter er i alle fall på plass, sammen med to DisplayPort-innganger.

Nec SpectraView Reference 301 har 6-måneders garanti mot pikselfeil, og leveres med solskygge som kan justeres for både det ene og andre. Blant annet har den egen "katteluke" i toppen for å slippe skjermkalibratoren inn.

annonse

Les også