Til hovedinnhold

Samsung Galaxy SL er offisiell

En ny Android-råtass fra Samsung har nå blitt offisiell. Navnet er I9003 Galaxy SL, og telefonen er en ny versjon av Samsung I9000 Galaxy S.

Telefonen er litt høyere og slankere enn broren. Telefonen veier litt mer, men til gjengjeld har batterikapasiteten landet på 1650 mAh - altså 150 mAh mer enn Galaxy S.

Ikke Super AMOLED

En av nyhetene i Galaxy SL er at skjermen er av typen Super Clear LCD (S-LCD) i stedet for Super AMOLED. Prisene på Super AMOLED-skjermer har hoppet i været, og det er nærliggende å se på som hovedårsaken til teknologibyttet.

I Super AMOLED-skjermer lyser hver piksel, slik at svarte områder på skjermen ikke bruker strøm. LCD-skjermer er på sin side bakbelyste, slik at den nye skjermen etter alt å dømme vil være mer strømkrevende.

Annen prosessor

Under panseret på Galaxy SL finner vi brikkesettet Texas Instruments OMAP 3630. I denne prosessoren finner vi en ARM Cortex A8-kjerne. Prosessoren er klokket til 1 GHz.

Lagringsminnet i Galaxy SL vil være 16 GB, og det har ikke kommet noen 8 GB-versjon. Arbeidsminnet skal ha gått opp til rundt 650 MB ifølge gsmarena.com, men det er ubekreftet informasjon.

Foreløpig er det ikke kjent om telefonen dukker opp på det norske markedet eller ikke. Både det og prisen må tiden vise.

Ikke selve oppfølgeren

Dette er ikke den beryktede Samsung Galaxy S2. Dette skal ifølge gmarena.com være en måte å spare på AMOLED-panelene på uten at man behøver å fjerne den populære Galaxy S helt fra markedet.

Les også: Test av Samsung Galaxy S

(Kilde: samsungmobile.com, gsmarena.com)

Les også
Galaxy S2 kan få Nvidia-prosessor
Les også
Her er februarmobilene
Les også
Samsung teaser Galaxy S2
Les også
Samsung Nexus S: Knallbra kameramobil
Les også
Samsungs kunder er lei
Les også
Samsung B2710 Xcover
annonse