Tek.no

Nyhet

Disse mobilene bør du kjøpe til jul

11 Des 2010 06:00

Disse mobilene bør du kjøpe til jul

Det er ikke enkelt å velge riktig mobiltelefon, enten du skal handle til deg selv eller andre. Her er noen tips, og en oversikt over hvilke mobiltelefoner Mobilen.no vil anbefale.

På neste side får du våre generelle anbefalinger når du handler mobil.

Her er våre anbefalinger for fem forskjellige kundegrupper:

Barn:

LG P500 Optimus One

De beste barnemobilene er de som koster lite og er enkle å bruke. De må selvsagt ha både kamera og musikkspiller, men det trenger slett ikke å være så veldig avansert. Velger du en modell som har Wi-Fi, kan barna være på nett med venner når de er hjemme.

LG Optimus One er en mobiltelefon som selges for under 2000 kroner i mange nettbutikker. Denne modellen har omtrent de samme funksjonene som de aller dyreste modellene på markedet, men egenskapene er naturlig nok en god del enklere.

Telefonen har Android 2.2 operativsystem, som gjør det mulig å laste ned en mengde gratisprogrammer.
Les hele testen av LG Optimus One her.

Finn beste pris på LG P500 Optimus One

Her er to andre mobiler som også passer godt for barn:

Sony Ericsson Xperia X10 Mini - liten og rimelig Android-mobil med bra kamera.
Samsung Galaxy 5. Samsungs rimeligste Androidmobil er også velegnet for barn

Ungdom/studenter:

HTC Desire HD

For ungdom i alle aldre. Prisen er så høy, at her får de unge håpe på spleiselag i familien når julegaven skal handles inn. Men jul er jul, og det er lov å ønske seg. Desire HD er rett og slett den råeste mobiltelefonen som finnes, og det er ikke stort du ikke får gjort med denne. Her er HD-videoopptak, Wi-Fi med mulighet for bilde og lydoverføring til DLNA-enheter, navigasjon, kart, og en skjerm som er så stor at den er helt suveren for film og Internett-surfing. Med full tilgang til Office-programmer som lar deg opprette, redigere og sende fra deg dokumenter i de vanligste Office-formatene.


Les hele testen av HTC Desire HD her.
Finn beste pris på HTC Desire HD

Her er to andre Android-mobiler som også passer godt for ungdom og studenter:
Samsung Galaxy S - nesten samme egenskaper som Desire HD, men litt mindre skjerm.
Sony Ericsson Xperia X10 - en mobiltelefon som har bra kamera og stor og god skjerm 
En iPhone ville ganske sikkert også falle i smak hos de aller fleste i denne gruppen.

Håndtverkere/jegere/friluftsliv:

Simonsen Freeway F-510

Simonsen-mobilen er så solid at du kan ha den i lomma på arbeidsbuksa mens du lemper materialer i pøsregnet. En av få mobiltelefoner der du kan besvare anrop mens du gjør opp slakt, uten å ha tørket deg på fingrene først. Simonsens mobiltelefon har solid gummigrep som hindrer at du glipper den i sementblanderen. Men skulle det likevel skje, så er det bare å skylle av den.

Telefonen har trykkfølsom skjerm, innbygget walkietalkie for gratis samtaler over kortere avtstander i jobb- eller jaktlaget. Og så har den plass til to SIM-kort, i fall du skulle få lyst til å bruke den både i jobb og på fritiden.

Les mer om Simonsen Freeway F-510 her
Finn beste pris på Simonsen Freeway F-510

Her er to andre mobiler som også passer denne målgruppen:
Samsung B2100. Det finnes en nyere Samsung modell, E2370, som også er ment for friluftsbruk, men denne er best av de to.
Nokia 3720. Denne mobilen er også skreddersydd for utendørsbruk, men den er ikke like solid som Freeway og B2100.
 

Business-brukeren:

iPhone 4

Denne mobiltelefonen ble kåret til årets businessmobil under Gulltasten 2010. iPhone gir tilgang til tusenvis av programmer du kan ha glede og nytte av, uansett hvilket arbeid du har. Nettleseren er lynrask, og få telefoner gir bedre oversikt over e-post og meldinger. Med ny programvare tilfredsstiller telefonen også de fleste bedrifters behov for sikkerhet. iPhone er på kort tid blitt et ikon med sin egen menighet. Men for businessbrukere er den først og fremst et svært anvendelig verktøy.

Les vår test av iPhone 4 her.
Finn beste pris på iPhone 4

Her er to andre mobiler vi vil anbefale til businessbrukeren:
HTC Desire Z. Denne har Android operativsystem, stor skjerm og bra qwerty-tastatur. Full Office-pakke finnes på telefonen.
Nokia N8. Dette er egentlig ikke en business-mobil, men den har alt en slik mobil trenger, i tillegg til markedets beste mobilkamera.

For eldre:

Doro PhoneEasy 332

Ikke alle som har levd lenge er like gamle. Når vi har plukket frem mobiltelefoner for eldre, så tenker vi på den gruppen av eldre som begynner å merke at syn og finmotorikk ikke lenger er helt på høyden. Doro Phone Easy har store og lettleste tall og taster. Du kan sende og motta tekstmeldinger, men ikke bildemeldinger. Telefonen kommer også som flip-modell, men da må du være sikker på at den du kjøper den til ikke vil ha problemer med å åpne telefonen.

Bak på telefonen sitter det en alarmtast. Du bestemmer selv hvem telefonen skal ringe til når denne alarmen blir utløst. Du kan sette opp inntil tre ulike numre som blir ringt opp i tur og orden helt til en av mottakerne svarer. Samtidig sendes også en forhåndsvalgt tekstmelding til de du ønsker skal motta denne.

Les mer om Doro PhoneEasy 332 her.
Finn beste pris på Doro PhoneEasy 332

Her er to andre mobiltelefoner som egner seg godt for eldre:
Doro PhoneEasy 410. Denne telefonen har de samme egenskapene som Doro 332, men den har større skjerm og kan foldes sammen.
Simonsen BB-200. Dettte er også en mobiltelefon som er produsert for seniorer. Bordlader følger med.
 
Usikker på hvilken mobil som er den rette for deg? På neste side får du litt generelle anbefalinger når du handler mobil.