Til hovedinnhold

Nokia sparker toppsjefen

[NA24]: Det er nå klart at Nokia sparker ut sjefen sin, Olli-Pekka Kallasvuo.

Årsaken er at selskapet totalt har mistet posisjon i markedet for smarttelefoner, hvor utfordringen fra Apple har vært formidabel.

Kallasvuo får med seg en solid sluttpakke. Til tross for at selskapet har slitt i motvind, får Nokia-sjefen rundt 4,6 millioner euro i bonus. Dette tilsvarer 36 millioner kroner. I tillegg til dette får han nesten 10 millioner i lønn i 18 måneder, altså 46 millioner kroner i sluttvederlag.

Tilbake i angrepsposisjon
Nokias styreformann Jorma Ollila skriver i en melding at Nokia må tilbake i angrepsposisjon . Derfor henter han inn Microsoft-toppen Stephen Elop.

Ollila mener at han riktig erfaring og riktige lederegenskaper for å kunne ta ut Nokias fulle potensiale.

Elop er i dag sjef for Microsofts Business-del. Han ble ansatt i selskapet i januar 2008, og var før dette i ledelsen i dataselskapene Juniper Networks, Adobe Systems og Macromedia.

Selv om Ollia nå ta et aktivt grep, er det flere analytikere som mener at også han burde vært skiftet ut, men det har altså ikke aksjonærene ønsket ennå.

Tar opp kampen
Det interessante nå er om Nokia klarer å ta igjen forspranget til Apple på smarttelefonmarkedet. I slutten av tredje kvartal lanseres den nye avanserte N8, som vil gå i strupen på Apples Iphone.

Mer om
annonse