Til hovedinnhold

Facebook 1.5 klar for Android

Veldig mange nordmenn bruker Facebook på mobilen sin.

Allerede i fjor var det minst 300 000 som hadde tatt i bruk Facebook på mobilen, og det var før Android kom for fullt. Tallet er nok langt høyere nå, for de fleste nye smarttelefoner har integrerte Facebook-funksjoner i grensesnittet eller støtte for en Facebook-app.

Facebook for iPhone har i lengre tid fungert strålende, mens Android-brukere har klaget på dårlig brukeropplevelse på sin versjon.

Nå har det imidlertid kommet en ny versjon av Facebook for Android som skal løse de største feilene og dekke de største hullene, ifølge blant andre Allfacebook.com.

Støtte for chat i Facebook v. 1.5
Den nye versjonen av appen inkluderer støtte for Facebook-chat. For deg som fra før er en ivrig bruker av dette på PC-en, bør dette være godt nytt.

Hvis du derimot ikke har brukt chatten noe særlig til nå, kan det likevel være verdt å prøve ut denne funksjonen på mobilen. For noen kan det kanskje erstatte behovet for å sende SMS, så fremt mange av vennene dine ofte er logget på Facebook.

Chat-funksjonen har kun vært tilgjengelig på iPhone, iPad og iPod til nå.

"Push notifications"
Såkalte "push notifications", eller varselmeldinger du får på telefonen, har også blitt forbedret. Et slikt varsel kan du nå få hvis noen sender deg en melding, en venneforespørsel, arrangementsinvitasjon, en kommentar, eller hvis noen sender deg en melding på chatten.

At du også får umiddelbar varsel på chat-meldinger, selv om du ikke har applikasjonen oppe, gjør dette til en interessant kommunikasjonskanal.

Du kan velge om mobilen skal lyse opp, vibrere eller lage meldingslyd når du får et Facebook-varsel.

Slik varsling har fungert veldig dårlig på tidligere Android-versjoner av app-en.

Last ned fra nye Android Market
I tillegg skal oppdateringen fikse en del mindre feil og "bugs".

Facebook 1.5 finner du i Android Market på mobilen din.

Trill terningen på Facebook-appen på AppLista.no

Googles applikasjonsbutikk har nå fått nytt design:
Slik blir nye Android Market

Mer om
annonse