Tek.no

Nyhet

Playstation-telefon med Android 3.0?

12 Aug 2010 11:38
Slik ser Engadget for seg telefonen det er snakk om.

Ryktene om en telefonvariant av PSP fra Sony, eller Sony Ericsson, har gått lenge. Likevel har det så langt ikke blitt lansert noe slikt produkt. Nå melder Engadget at Sony Ericsson jobber med et nytt økosystem for mobil spilling - med telefon, programvare og alt som hører til.

Telefonen det jobbes med beskrives som en mellomting mellom Samsung Galaxy S og spillmaskinen PSP Go. Håndsettet skal kjøre Android 3.0 og ha Snapdragon-prosessor på 1 GHz.

Både Xperia og Playstation

Det dreier seg om en sideskyver med spillkontroller der man vanligvis finner fulltastaturet på denne formfaktoren. Skjermen skal være mellom 3,7 og 4,1 tommer stor og den skal ha en oppløsning på omkring 800 x 480 piksler.

Telefonen skal også være utstyrt med et kamera på fem megapiksler. Foreløpig er håndsettet en del av Xperia-serien, men sannsynligvis vil det også få Sonys Playstation-merke.

Telefonen vil neppe kjøre helt ren Android. Mer sannsynlig er det at vi vil se et eget grensesnitt eller skin over Googles originale menysystem. I tillegg til dette vil også en egen del av applikasjonsbutikken Android Market være avsatt til spillene som skal kjøre på enheten.

Kvalitetsmessig vil spillene være på linje med det man har sett på PSP, og blant titlene som skal komme er God of War, Call of Duty: Modern Warfare og Little Big Planet. Det utelukkes ikke at disse spillene også vil bli tilgjengelige for andre telefoner som lever opp til kravene for å kjøre dem.

- Kan bli lansert i oktober

Engadget melder også at telefonen kan dukke opp så tidlig som i oktober, men dette er ikke bekreftet. Mange husker nok at det tok lang tid fra Xperia X10 ble lansert til den faktisk var i handelen.

Vi tviler på at Sony Ericsson ønsker å lansere enda et produkt som blir forsinket såpass lenge før det faktisk er i handelen. Dermed antar vi at lanseringsdato vil bli noe senere enn Engadget antyder.

Spesielt tatt i betraktning at selskapet jobber med oppgradering til Android 2.2 for Xperia X10-modellene. Dessuten skal ryktene ha det til at Android 3.0 ikke er klar til utrulling i ren utgave før på omtrent samme tid.

Les også testene av Xperia X10-familien:

(Kilde: engadget.com)

Les også
Android OS 3.0 Honeycomb
Les også
Honeycomb kun på nettbrett?
Les også
PSP-telefon til våren?
Les også
Playstation-telefonen vises fram i ny video
Les også
Playstation-telefonen filmet i Hellas
Les også
Avsløres Playstation-telefonen 9. desember?
Les også
X10 får flertrykkstøtte
Les også
Ryktene om nye Xperia stabler seg opp
Les også
Er dette Sony Ericsson X12?
Les også
X10-modellene får endelig Android 2.1
Les også
Her er detaljene om Gingerbread
Les også
– Android 4.0 får navnet Ice Cream
Les også
– Facebook lager sin egen telefon
Les også
Xperia X10 oppgraderer
Les også
Xperia-nytt var AT&T-lansering
Les også
Nå kan Xperia X10 rootes
Les også
Kjempeoppdatering til X10
annonse

Les også