Til hovedinnhold

Playstation-telefon med Android 3.0?

Slik ser Engadget for seg telefonen det er snakk om.

Ryktene om en telefonvariant av PSP fra Sony, eller Sony Ericsson, har gått lenge. Likevel har det så langt ikke blitt lansert noe slikt produkt. Nå melder Engadget at Sony Ericsson jobber med et nytt økosystem for mobil spilling - med telefon, programvare og alt som hører til.

Telefonen det jobbes med beskrives som en mellomting mellom Samsung Galaxy S og spillmaskinen PSP Go. Håndsettet skal kjøre Android 3.0 og ha Snapdragon-prosessor på 1 GHz.

Både Xperia og Playstation

Det dreier seg om en sideskyver med spillkontroller der man vanligvis finner fulltastaturet på denne formfaktoren. Skjermen skal være mellom 3,7 og 4,1 tommer stor og den skal ha en oppløsning på omkring 800 x 480 piksler.

Telefonen skal også være utstyrt med et kamera på fem megapiksler. Foreløpig er håndsettet en del av Xperia-serien, men sannsynligvis vil det også få Sonys Playstation-merke.

Telefonen vil neppe kjøre helt ren Android. Mer sannsynlig er det at vi vil se et eget grensesnitt eller skin over Googles originale menysystem. I tillegg til dette vil også en egen del av applikasjonsbutikken Android Market være avsatt til spillene som skal kjøre på enheten.

Kvalitetsmessig vil spillene være på linje med det man har sett på PSP, og blant titlene som skal komme er God of War, Call of Duty: Modern Warfare og Little Big Planet. Det utelukkes ikke at disse spillene også vil bli tilgjengelige for andre telefoner som lever opp til kravene for å kjøre dem.

- Kan bli lansert i oktober

Engadget melder også at telefonen kan dukke opp så tidlig som i oktober, men dette er ikke bekreftet. Mange husker nok at det tok lang tid fra Xperia X10 ble lansert til den faktisk var i handelen.

Vi tviler på at Sony Ericsson ønsker å lansere enda et produkt som blir forsinket såpass lenge før det faktisk er i handelen. Dermed antar vi at lanseringsdato vil bli noe senere enn Engadget antyder.

Spesielt tatt i betraktning at selskapet jobber med oppgradering til Android 2.2 for Xperia X10-modellene. Dessuten skal ryktene ha det til at Android 3.0 ikke er klar til utrulling i ren utgave før på omtrent samme tid.

Les også testene av Xperia X10-familien:

(Kilde: engadget.com)

annonse