Nyhet

Kjøp ny mobil til 1.500 kroner

(Publisert 18.03.2009)
Når du skal kjøpe deg ny mobil kan du velge mellom å tegne et abonnement med bindingstid på tolv måneder, og betale mindre for telefonen der og da. For å få en rabattert telefon må du imidlertid velge et abonnement med en høyere månedspris, og da blir det som om du kjøper den nye mobilen på avbetaling. For noen kan dette være hensiktsmessig, men om du har råd til å bruke mer enn en krone når du står i butikken, vil det ofte lønne seg å kjøpe en mobil uten binding og i stedet velge et rimelig mobilabonnement.

Hvis du først og fremst skal bruke mobilen til å ringe og sende tekstmeldinger med, men ikke vil ha de aller billigste mobilene på markedet, finnes det et stort utvalg av flotte mobiler som koster rundt 1.500 kroner. Vi har plukket ut de aller beste i denne prisklassen.

Før du løper og kjøper
Det er ofte billigere å kjøpe ny mobil på internett, og flere seriøse nettbutikker tilbyr telefoner uten abonnement. Skulle det derimot oppstå en feil på mobilen du kjøper, kan det føles enklere å gå til et mobilutsalg eller en elektrokjede og fysisk levere inn telefonen, framfor å sende den tilbake til nettbutikken og stole på at den ikke forsvinner i posten. Velger du å kjøpe en mobil fra en nettbutikk, bør du derfor undersøke om andre kunder har gode erfaringer med denne nettbutikken, og lese i kjøpsvilkårene hvordan du skal levere inn en defekt telefon til service.

På modeller som har vært på markedet en stund, er det sjeldent at du sparer mange kronene på å kjøpe fra en nettbutikk framfor et mobilutsalg eller en elektrokjede, i alle fall hvis du medregner porto og eventuelt ekspederingsgebyr.

Ny Nokia mobil?
Mange som kjøper ny mobil i vanlig butikk forteller selgeren at de vil ha et bestemt merke, fordi de har en mobil fra samme produsent fra før og kjenner til menyoppsett og så videre, eller at de har en god erfaring med en mobil av samme merke. Vi har derfor inndelt kjøpstipsene etter merke.

Alle prisene som er oppgis er hentet fra nettbutikker, og ekskluderer fraktkostnader. Fra Nokia i 1.500-kronersklassen finner vi følgene gode mobiler:

Nokia 5320 Xpress Music
Dette er en rimelig smarttelefon med turbo-3G som er spesielt godt egnet til spill. I vår test av Nokia 5320 Xpress Music, kommer det imidlertid frem at musikkspilleren ikke lever opp til forventningene. Når det gjelder samtalelyd har vi ikke noe å utsette på kvaliteten. Det største minuset ved denne mobilen er at tastene er knotete å bruke.

Pris fra 1.486 kroner.

Nokia 5220 Xpress Music
Ønsker du en litt enklere mobil, har denne mobilen gode funksjoner i forhold til prisen. Kameraet mangler imidlertid både autofokus og fotolys, og tar dårlige bilder. Den har støtte for EDGE, men ikke 3G. Denne er enkel i bruk, og har ganske gode taster, og det fremgår i vår test av Nokia 5220 Xpress Music at denne er best egnet for ungdom.

Pris fra 1.249 kroner.

Nokia 5310 Xpress Music
En tredje mobil i Xpress Music-serien til Nokia havner på listen over gode kjøp i 1.500-kronersklassen. Nokia 5310 Xpress Music er forgjengeren til 5320 Xpress Music, og er altså en eldre modell, men her får du helt klart valuta for pengene. Den er stilig i designet, har en god musikkspiller, og tastene er ikke så aller verst. Mobilkameraet kunne vært hakket bedre, og telefonen mangler 3G. Til denne prisen, vil det likevel være et godt kjøp for mange.

Pris fra 1.499 kroner.

Utvalgte fra Sony Ericsson
I likhet med Nokia-mobilene er de fleste Sony Ericsson-mobilene i denne prisklassen beregnet på unge mobilbrukere. Det er derfor stort fokus på musikk, spill og annen underholdning.

Fra Sony Ericsson har vi plukket ut disse mobilene:

Sony Ericsson G502
I vår test av Sony Ericsson G502 oppsummerte vi at de ikke er mange mobiler i 1.500-kronersklassen som kan hamle opp med denne, hva gjelder spesifikasjoner. Du får altså mye for pengene dersom du kjøper denne telefonen. Dette til tross for at mobilkameraet ikke er all verdens, og at skjermen er litt i minste laget.

Pris fra 1.328 kroner.

Sony Ericsson K660
”Sjarmør med turbomotor” lyder tittelen i vår test av Sony Ericsson K660. Den ser stilig ut, har god batterikapasitet, gode taster og mange funksjoner. Med støtte for turbo-3G, kan du også bruke mobilen til mobilsurfing. Skjermstørrelsen er liten, og mobilkameraet er ikke optimalt, ettersom det ikke er fotolys.

Pris fra 1.690 kroner.

Sony Ericsson W350
Dette er en billig mobil med fancy design, god batterikapasitet og bra musikkfunksjoner. Klapptelefonen Sony Ericsson W350 gir deg også god valuta for pengene.

Pris fra 1.249 kroner.

Øvrige mobiler
I denne prisklassen er det først og fremst Nokia og Sony Ericsson som har flest mobiler på det norske markedet. Det finnes likevel gode mobiler fra andre produsenter som koster rundt 1.500 kroner.

Samsung SGH-F110 MiCoach
Dette er en eldre modell, men til den lave prisen er den likevel et godt kjøp. Dette er mobilen for deg som vil komme i form, ettersom det medfølger både pulsklokke og skritteller i esken. Batteritiden på SGH-F11 MiCoach er bra, og telefonen er solid. Menyene er imidlertid noe knotete, og mobilkameraet er ikke så bra.

Pris fra 995 kroner.

LG KP500 Cookie
Touchmobiler er ofte dyre, men det er ikke tilfellet med KP500 fra LG. Skjermen er stor, er menyene er gode. Den har imidlertid ikke støtte for 3G eller WLAN. LG KP500 Cookie er likevel noe av det heftigste du kan få for under 2.000 kroner uten abonnement.
Pris fra 1.799 kroner.

Les også
Maksgrense på mobilsurfing
Les også
De billigste nettbutikkene
Les også
Her kjøper du mobil billigst
Les også
Sjekk stråleverdien på din mobil
Les også
Verstingene på markedet
Les også
Nå får du strålingsverdi på prislappen
Les også
Søt musikk fra Nokia
Les også
Mer touch fra Samsung
Les også
iPhone ned av tronen
Les også
De nye seniormobilene
Les også
Blomstrende vårmobil
Les også
Det beste og verste fra mobilmessa
annonse