Nyhet

Genial konseptmobil med stor skjerm

Hvordan mobiltelefoner vil se ut i tiden fremover avhenger i stor grad av hvilke nye konsepter som blir utviklet, og hvilke av disse som igjen blir plukket opp av de store mobilprodusentene. Selskapet Pilotfish har i samarbeid med Industrial Technology Research Institute (ITRI) i Taiwan utviklet konseptmobilen som har fått navnet The Flexible Display Phone.

Designet går ut på at du kan brette ut skjermen ved behov, for eksempel når du vil surfe på internett eller se videoer på mobilen.

Ser etter produsenter

Mange konseptmobiler forblir nettopp det – et konsept. Pilotfish har imidlertid utviklet en konseptmobil som designmessig har noe for seg; Behovet for en større skjerm øker i din mobile hverdag hvor internett og video blir mer vanlig, samtidig som du ikke nødvendigvis vil drasse med deg en murstein av en mobil i lomma. Vi spurte administrerende direktør Nick Vasiljevic i Pilotfish om hvorvidt The Flexible Display Phone ville se dagens lys.  

- For det første, teknologien for å produsere denne telefonen er allerede tilgjengelig. For det andre, ser ITRI aktivt etter en produsent. Vi krysser fingrene for at 2009 blir året The Flexible Display Phone kommer på markedet, sier Vasiljevic til Mobilen.no.
(Artikkelen fortsettes.)

Større skjerm ved behov

Hvis du for eksempel skal surfe på internett og se bilder eller videoer på mobilen, ville du sannsynligvis satt pris på å ha en større skjerm å se dette på. En av hovedgrunnene til at Iphone har blitt såpass populær, er nettopp den store skjermen. Vel så viktig er det imidlertid at selve mobilen ikke blir alt for stor, ettersom du skal kunne ha den med deg der du ferdes.

- Designet innebærer at den fleksible skjermen ligger som en ”underskjerm” – noe som gir brukeren muligheten til å bruke den ved behov. Vår design beskytter den fleksible skjermen, noe som gjør den mer holdbar, sier Vasiljevic.

- Brukerne har nødvendigvis ikke alltid behov for å bruke den fleksible skjermen. Det kan faktisk være at den bare trengs når brukerne for eksempel vil se på bilder, surfe på nettet, eller lese data – for eksempel regneark – på skjermen. I all vesentlighet: i situasjoner hvor store skjermer er fordelaktig for brukerne, legger han til.
(Artikkelen fortsettes.)

Barnestadiet

Vasiljevic innrømmer at denne typen teknologi er relativ ny og uprøvd.

Hva håper dere å oppnå ved å lage konseptet The Flexible Display Phone?

- Teknologien som brukes i The Flexible Display Phone er en del av en industri som fortsatt er på barnestadiet. Vi håper at The Flexible Display Phone kan bidra til å gjøre denne typen teknologi mer populær i telefoner og andre produkter, svarer Vasiljevic.
(Artikkelen fortsettes.)

- Vi på Pilotfish ser på oss selv som nyskapere og utviklere. The Flexible Phone Display er ikke den første gangen vi har bidratt til å skape blest om en ny teknologi. I 2006 samarbeidet vi med Synaptics og introduserte konsepttelefonen Onyx, en innretning som viste Synaptics’ ”Clear Pad Multitouch”-teknologi. I 2007 ble deler av denne teknologien utbredt og brukt i mobiler og multitouch-enheter som i dag er velkjente, avslutter Vasiljevic.

Les også
Få fyr med sigarettmobilen
Les også
Konseptmobil, 40 år for tidlig ute
Les også
Dette er framtidens mobiltaster
Les også
Send stemmestyrt SMS med Zumbafone
Les også
Iphone 3G åpnet for alle
Les også
Interessen for Iphone er dalende
Les også
Se den nye MTV-mobilen
Les også
Se Bang & Olufsens nye ikon
Les også
Se mobilene du kan ha om fem år
Les også
Sony Ericsson-mobil i Eifel Tårn-stil
Les også
Blir din nye mobil ett egg?
Les også
Fancy konseptmobil med alt
annonse