Til hovedinnhold

Dette minnekortet skal ta over for Micro-SD

Og det gruser dagens format på ytelse.

Har du et produkt som trenger minnekort i dag så er sjansen stor for at det bruker MicroSD-baserte kort. Denne gamle traveren ser nå imidlertid ut til å bli danket ut av et helt nytt format; UFS (Universal Flash Storage).

Det er Samsung som står bak de nye kortene, og skal vi tro dataene som blir opplyst, vil dagens MicroSD bli reine skilpadden i forhold. Det nye kortet får nemlig samme lesehastigheten som dagens SSD-er.

Fem ganger så rask lesehastighet

Ser vi på lesehastigheten så vil den ligge på imponerende 530 MB/s, altså omtrent det samme som du får fra en SSD – og hele fem ganger raskere enn de kjappeste MicroSD-kortene.

Det betyr at kortet kan lese av en fem gigabyte stor HD-film på rundt 10 sekunder skal vi tro Samsung. Et MicroSD-kort vil altså klare det samme på rundt 50 sekunder.

Så kommer skrivehastigheten. Denne er ikke like rå som lesehastigheten, men likevel langt kjappere enn dagens minnekort. Det nye UFS-formatet skal ligge på 170 MB/s, som er rundt 70 MB/s høyere enn de raskeste Micro-kortene (SanDisk Extreme Pro).

Her ser du både frem- og baksiden på det nye UFS-minnekortet til Samsung.

Hvorfor trenger vi raskere minnekort?

Samsung sier at behovet for et nytt og raskere minnekort kommer som et resultat av en rivende utvikling på blant annet 360 graders kameraer, actionkameraer og ikke minst droner.

På et av bildene som Samsung har sluppet i forbindelse med lanseringen får vi se kontaktene på de nye UFS-kortene. Og her viser det seg at kortene ikke blir bakover-kompatible med dagens standard – selv om fremsiden tilsynelatende er lik dagens MicroSD-kort.

Prisene og tilgjengelighet på kortene er ikke kjent, men når de kommer i handelen vil du kunne velge mellom 32, 64, 128 eller 256 GB kapasitet.

En av telefonene som bruker dagens MicroSD-kort kommer også fra Samsung:
Les hele testen av markedets beste Android-telefon akkurat nå »

(Kilde: Samsung)

annonse