Tek.no

Nyhet

Huawei skal lage Nexus 7

Nye rykter «bekrefter» at neste Google-mobil kommer fra Kina.

Google/Huawei/Teknofil.no/montasje
Torstein Norum Bugge
5 Mar 2015 13:37

Google lager som kjent ikke telefoner selv, og leier inn andre mobilprodusenter til å lage Nexus-serien. Sist ut var Motorola, med Nexus 6. Nå kan PhoneArena melde om at det sannsynligvis blir Huawei som vil lage neste Nexus-telefon, som vi foreløpig ikke har noe bedre navn på enn Nexus 7.

Informasjonen kommer fra Kevin Yang, sjef for analyse og tilbehørsselskapet iSuppli, og virker derfor nokså troverdig. Ifølge ham vil det helt definitivt bli Huawei som produserer den neste Nexus-enheten.

Det virker ikke helt søkt, med tanke på at Huawei de siste årene har ekspandert voldsomt, også mot vestlige markeder. Dessuten har det også tidligere versert rykter om nettopp en Huawei med Nexus-stempel på. Tidligere er det bare Samsung, HTC, LG og Motorola som har produsert Nexus-telefoner i samarbeid med Google.

Usikkert navn

Nexus 6 fikk en 6 tommer stor skjerm. At en eventuell «Nexus 7» får samme karakteristikk er heller usannsynlig. Foto: Google

Navnet på selve telefonen er imidlertid svært usikkert, med tanke på at det allerede eksisterer et nettbrett som heter Nexus 7. Skjermstørrelsen økte også fra 5 tommer på Nexus 5 til 6 tommer på Nexus 6. At en tilsvarende vil skje i neste modell virker dermed svært usannsynlig.

Vi har dessuten fått en kommentar fra Google Norges presskontakt, Mats Silberg, der han sier følgende:

«Det er allerede er noe som heter «Nexus 7» (en tablet som kom for et par år siden), så det er nok ikke så sannsynlig at den neste telefonen blir hetende det (uten at jeg har noen anelse om hva den kan komme til å hete).»

Huawei har grunn til å være fornøyde uansett:
Nå er de blant de 100 mest verdifulle varemerkene i verden »

(Kilde: PhoneArena)

Les også
– Google skal snart lansere nytt mini-nettbrett
annonse

Les også