Til hovedinnhold

HP lanserer syltynn Skylake-laptop

Envy-serien utvides med en ny, slank 13-tommer.

De fleste som er bevandret innen bærbare PC-er har nok hørt om HPs Envy-serie, og nå har det kommet enda en modell i serien. HP har nemlig dratt sløret av sin nye, slanke Envy 13, som trer inn i rekken som familiens minste medlem.

Maskinen har en skjerm på 13,3 tommer og skilter, i likhet med mange andre nye produkter for tiden, med sjette generasjons Intel-prosessorer, også kalt Skylake.

Høy oppløsning og fingeravtrykkleser

PC-en kan fåes både med i3-, i5- og i7-varianter med den integrerte grafikkløsningen Intel HD Graphics 520. Under lokket finner man også opptil 8 GB minne, en SSD på maksimalt 512 GB og et tre-cellers batteri som HP sier gir PC-en en batteritid på cirka 10 timer.

HP Envy 13. Foto: HP

Tilkoblingsmulighetene inkluderer 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth, HDMI, tre USB 3.0-porter og SD-kortleser. Det er verdt å merke seg at PC-en enten kan fåes med vanlig HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler eller med såkalt QHD-oppløsning på 3200 x 1800 piksler.

Ellers har HP også stappet inn baklyst tastatur på den nye minstemannen, og en fingeravtrykkleser er sågar også på plass. Denne kan da brukes med den nye Windows 10-funksjonen «Hello», som lar deg låse opp maskinen ved å sveipe fingeren over leseren.

Tynnest og lettest

HP påstår videre at nye Envy 13 er den aller tynneste og letteste modellen i hele serien. Livvidden ligger på upåklagelige 13 millimeter, mens vekten starter på relativt beskjedne 1,27 kilogram. Bredden og dybden er på henholdsvis 32,6 cm og 22,6 cm.

Envy 13 er ifølge HP klar til levering i Norge i løpet av november, men har ikke fått en mer spesifikk dato foreløpig. Norsk pris er heller ikke klar, men i USA ligger startprisen på 800 dollar, cirka 6500 kroner.

Her er en annen, fiffig nykommer fra HP:
Denne alt-i-ett-maskinen kommer med stor, krummet skjerm »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
MSI slipper liten kraftplugg for spillerne
Les også
Denne alt-i-ett-maskinen omslutter deg med innhold
Les også
Vi fikk se på 20 nye produkter fra HP - Her er høydepunktene
annonse