Til hovedinnhold

Lian Lis skrivebordskabinett settes i produksjon

Men akkurat billig blir det jo ikke.

Lian Li

Helt på begynnelsen av året viste den taiwanske kabinettprodusenten Lian Li frem en ganske så spesiell prototype, nemlig DK01. Formet som en skrivepult, og med en matchvekt på knappe førti kilogram, var det kanskje ikke alle som så for seg noe slikt i vanlig salg med det første, men nå er altså drømmen i ferd med å bli virkelighet for noen.

Lian Li setter nemlig i gang med å kverne ut ikke mindre enn tre forskjellige skrivebordsmodeller, og de første såkalte skrivebordskabinettene vil rulle ut til kundene i løpet av juli måned.

DK-01 og DK-02

Lian Li DK-02 har plass til to systemer.Foto: Lian Li

Hovedtyngden på alle måter ligger hos de to DK-modellene, som er formet som et par vanlige rektangulære skrivebord du kan bygge PC-en din i. Selve skrivebords- eller kabinettdelen er av aluminium, mens toppen er dekket av glassplate – noe som gir deg fri utsikt til hva du enn har av komponenter. Glasset er herdet og skal tåle en belastning på opptil 80 kilogram.

Den største forskjellen på de to kabinettene er størrelsen. DK-01 er den minste og er 90 centimeter bred, mens DK-02 har 125 centimeter å breie seg på. Det resulterer i at sistnevnte også har plass til to separate systemer, mens du med DK-01 må klare deg med ett oppsett innabords.

Bordbeina er av jern, noe som gjør det hele stødig, men ikke spesielt lett. De to skrivebordskabinettene veier 37 og 45 kilogram.

På Lian Lis hjemmesider kan du lese mer om DK-01 og DK-02, eller du kan se denne lille skrytevideoen:

«Miniskrivebordskabinett»

I tillegg til de mer normale skrivebordskabinettene, har Lian Li også snekret sammen en mindre og ikke minst kortere utgave i form av DK-Q1. I tillegg til å ikke være bredere enn 70 centimeter, er også høyden senket til 50-53 centimeter – fra å være 80,5-83,5 centimeter for de to høyere brødrene.

Vekten er naturligvis også lavere, Lian Li oppgir den til 26 kilogram.

Lian Li DK-Q1.Foto: Lian Li

Den nøyaktige bruksområdet til denne «minien» kommer nok til å variere en del. Men for deg som allerede har et skrivebord du er ganske så fornøyd med, kan det jo for eksempel fungere fint som et side- eller «nattbord» der du kan løfte opp og vise frem PC-byggeferdighetene dine.

Hva disse kabinettene ender opp på i pris her hjemme vet vi jammen ikke, men DK-01 og DK-02 skal visstnok ha veiledende priser på henholdsvis 989 og 1189 amerikanske dollar. Du bør med andre ord spare noen av feriepengene til etter sommerferien – hvis du da har lyst på et fjongt skrivebordskabinett.

I så fall kan du gjerne melde deg på vårt prisvarsel, enten for DK-01, DK-02 eller DK-Q1. Eller hvorfor ikke alle tre?

Du kan gjøre mye moro når du har godt med plass å bygge i:
Se bildene fra The Gatherings heftigste spillmaskiner >>>

Kilde: MaximumPC

annonse