Nyhet

Nytt Shield-nettbrett med superprosessor kan være på vei

Rykter sier at en ny Shield Tablet-modell med Tegra X1-prosessoren er underveis.

Nvidia har allerede gitt oss et nettbrett som filleristet alle konkurrentene etter at selskapet stappet sin kraftige Tegra K1-prosessor inn i sin Shield Tablet, selskapets første nettbrettmodell. Nå ser det ut til at selskapet enda en gang har planer om å vaske gulvet med nettbrett-konkurrentene.

Nettstedet Fudzilla har nemlig fått nyss om at Nvidia planlegger et nytt Shield-nettbrett med sin splitter nye Tegra X1-prosessor, som selskapet dro sløret av så sent som på årets CES-messe. Opplysningene stammer fra anonyme kilder nettstedet har vært i kontakt med.

Nvidias nye superprosessor Tegra X1. Foto: Nvidia

Kommer om ikke lenge

Det nøyaktige lanseringstidspunktet er ikke kjent, men det nye nettbrettet skal visstnok komme allerede om et par måneders tid, det vil si innen utgangen av mars. De samme kildene skal også ha opplyst om det forrige Shield-nettbrettet flere måneder før den offisielle lanseringen, som altså indikerer at kildene er høyst troverdige.

I mangel på offisielle kunngjøringer fra Nvidia er det ennå ikke klart hva som blir spesifikasjonene til det kommende Shield Tablet-produktet. Tegra X1 skilter blant annet med støtte for 4K-oppløsning med en bildefrekvens på 60 Hz eller 1080p-oppløsning med 120 Hz, noe som i alle fall kan legge til rette for et nettbrett med en spenstig skjerm.

Kraftig og strømgjerrig

Tegra X1 ble ellers karakterisert som en mobil «superprosessor» av Nividia selv under CES-presentasjonen, og byr på solide 256 grafikkprosessorkjerner og en 64-bits ARM-prosessor med åtte kjerner. Til sammenligning hadde forgjengeren K1 kun 192 grafikkprosessorkjerner og en 32 bits ARM-prosessor med fire kjerner.

Oppgraderingen er med andre ganske betydelig. I tillegg er Tegra X1 som kjent basert på den nye Maxwell-arkitekuren, som kan innebære at det nye Shield-nettbrettet også blir relativt strømgjerrig. For mer informasjon må vi altså vente til den offisielle kunngjøringen fra Nvidia, som trolig ikke er langt unna.

ARM har også nå kunngjort nye mobilprosessorer: Selskapet skal lansere en ny serie kraftige og strømgjerrige modeller neste år »

(Via Softpedia)

Les også
Du får neppe se flere spillnettbrett fra Nvidia
Les også
Nvidia med rekordhøy omsetning
Les også
Nettbrett i fritt fall
Les også
Denne superraske prosessoren sparer strøm
Les også
Stor oppdatering på vei til Nvidias kraftige nettbrett
Les også
Samsung slår tilbake mot Nvidia etter gigantsøksmål
Les også
Pengene renner inn for Nvidia
annonse