Panasonics nye Toughpad kan holde ut i 28 timer med en ekstra stor batteripakke

Panasonic har i årevis lagd ekstra tøffe datamaskiner – ikke helt stridsvognsikre, men nesten – under navnet Toughbook. For noen år siden kastet de seg på nettbrettmarkedet i samme ånd, med produkter som da naturligvis ble hetende Toughpad.

Nå skriver Panasonic i en pressemelding at deres Toughpad FZ-G1, som vi faktisk tok en kikk på for noen år siden, nå slippes i en ny og forbedret utgave. Det er heller ikke første gangen at dette nettbrettet får en oppgradering – Toughpad FZ-G1 mk4 heter nykommeren, og er da som du sikkert kan gjette den fjerde generasjonen av denne hardhausen.

De største nyhetene denne gangen er bedre batteritid, bedre kommunikasjonsmuligheter og Windows 10 Pro som operativsystem. Ny prosessor skal den ha fått også, da med en Intel «Skylake» Core i5-6300U med integrert HD Graphics 520. Det er den samme prosessoren som Microsoft har en av sine Surface Pro 4-versjoner, så det er da ikke noen sinke vi snakker om her.

Opp til 28 timer på batteri

Panasonic Toughpad FZ-G1.

Panasonic mener at den nye Toughpad FZ-G1 på 1,1 kilogram skal klare hele 14 timer på batteridrift, så du burde klare deg et par dager i felten uten å lade den. Men skulle du trenge mer enn dette, kan du alltids smekke på den større batteripakka – som da skal kunne gi deg opp mot 28 timers driftstid.

IPS-skjermen på 10,1 tommer har en oppløsning på 1920 x 1200 piksler og høy lysstyrke – opp til 800 nits – samt utendørsskjermteknologi som skal gjøre det uproblematisk å bruke den i dagslys. Berøringsskjermen kan for øvrig også fint brukes med hansker.

Av andre egenskaper nevner vi Wi-Fi gjennom et Intel Dual Band Wireless-AC 8260 nettverkskort, som også har Bluetooth 4.1 integrert.

Og så tåler den altså litt – FZ-G1 er vann- og støvbestandig etter IP65 og skal takle støt som tilsvarer et fall fra 180 centimeters høyde.

Panasonic Toughpad FZ-G1 er også hard mot lommeboka. Når den kommer på markedet i juli måned har den en veiledende pris på 2299 euro, og det er da uten merverdiavgift. Heldigvis vil de fleste klare seg fint med langt mindre robuste nettbrett enn dette.

Kanskje du heller vil bruke mye penger på en TV?
TEST: Panasonics nye LCD-toppmodell er helt rå >>>

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Skal du ødelegge denne må du nesten jobbe for det
Les også
Her er nettbrettene som tåler tøffe jobber
Les også
Slik ble knusetesten til
Les også
Støt- og sprutsikre laptoper: Vi dro på krigsøvelse med Toughbook og XFR
annonse