Tek.no

Nyhet

Denne lille dingsen skal gjøre lommelykten på mobilen din mye kraftigere

«Flens» søker nå folkefinansiering på Kickstarter.

Kickstarter
18 Mai 2016 06:00

Lommelyktfunksjonen er en av de mange nyttige hjelpemidlene moderne mobiltelefoner kommer med, men med så mye annet har også denne sine naturlige begrensninger. Nå har det dukket opp et nytt Kickstarter-prosjekt som skal gi mobillommelykten en kraftig dose steroider.

«Flens» er navnet på det som enkelt og greit er en slags linse som plasseres på mobilen for å forsterke lyset betydelig.

Konsentrerer lysstrålen

Produktet fungerer ved å fange opp lyset og konsentrere det i en slik grad at lysstrålen rekker mye lenger enn det vanlige lommelykt-lyset fra mobilen. Tanken er å sette folk i stand til å bruke mobilen mer som en fullverdig lommelykt, for eksempel til å navigere i mørket.

Ikke minst skal produktet også hjelpe deg med å lyse opp fotomotiver fra lengre avstand i dårlig lys.

Selve produktet er laget av såkalt N-BK7-glass, som er et høykvalitetsglass med gode optiske egenskaper, og omkranset av sandblåst aluminium. Det festes til lyset på mobilen ved hjelp av små neodymium-magneter plassert i en ring rundt selve linsen.

Kickstarter

Hovedsakelig for iPhone

Det er verdt å merke seg at Flens i utgangspunktet er laget for Apples mobiltelefoner, men ifølge utviklerne er produktet også kompatibelt med et antall Android- og Windows-modeller, uten at disse ser ut til å være spesifisert.

Som alltid med folkefinansieringsprosjekter er det nok en idé å beholde en viss grad av sunn skepsis når det gjelder hvor effektivt produktet er, men i den grad utviklernes egne demonstrasjoner gir et sannferdig bilde ser det ut til å fungere rimelig bra.

Produsenten har i skrivende stund samlet inn 4000 dollar av et mål på 22 000 dollar med 29 dager igjen. Den endelige utsalgsprisen vil ligge på 30 euro, cirka 280 kroner. Les mer på Kickstarter, og se også demonstrasjonsvideo under.

Her er et annet ferskt Kickstarter-prosjekt: Disse trådløse ørepluggene med mikrofon er blant verdens minste »

Les også
Med denne kan du forvandle iPhone til en fullverdig sykkelcomputer
Les også
Genialt målebånd har blitt en Kickstarter-suksess
Les også
Supertynne nano-linser kan gjøre mobilkameraene like gode som speilreflekskameraer
Les også
Knocki kan festes på alt fra et bord til en vegg, og gjenkjenner bank og klapp
Les også
Skandalen fortsetter rundt et av de mest lukrative Kickstarter-prosjektene noensinne
Les også
Denne lar deg bruke mobilen som 3D-skriver
Les også
Denne mobiltelefonen lades ved hjelp av sollys
annonse