Til hovedinnhold

Gigabyte har laget en GTX 1070 for mini-maskiner

Ekstrem ytelse i bitteliten forpakning.

Er du på jakt etter kraftig grafikkytelse er GTX 1070 et godt alternativ. Har du imidlertid et lite kabinett så kan plassmangel bli et problem. Det har Gigabyte nå gjort noe med.

Selskapet lanserer nemlig en miniutgave av sitt GTX 1070-skjermkort, som altså skal være skreddersydd for deg med Mini ITX-kabinett. For å få dette til har de blant annet måtte laget et tilpasset kjølesystem.

Kortet får plass innenfor et 17 centimeter bredt kabinett.

Måler under 17 centimeter i lengden

For å få plass i Mini ITX-kabinetter har Gigabyte laget dette kortet så kompakt som mulig. I lengde måler kortet 16,9 centimeter, mens høyden er oppgitt til 13,1 centimeter. I tillegg er kortet 3,7 centimeter tykt.

Under panseret finner du altså GTX 1070-generasjonen til Nivida som kjører med en kjernehastighet på 1531 MHz. Det er også mulig å tyne tallet opp i 1721 MHz med «Boost»-funksjonen. I tillegg har kortet en overklokkingsfunksjon som høyner disse tallene til 1556 / 1746 MHz.

Det kompakte kortet har 8 GB med GDDR5-minne, og en 256 bits minnebuss. For å drive kortet anbefales det å ha en strømforsyning på minst 500 watt.

Krever 90 millimeters vifte

Slik ser kjølesystemet ut på det nye mini-kortet.

Med såpass kraftig innmat pakket inn i et lite kort, trengs det naturlig nok god kjøling. Og her har Gigabyte spesialdesignet et kjølesystem for dette kortet.

Ut fra overflaten til brikkesettet har selskapet satt på tre hule kobber-rør som skal frakte varmen vekk fra kjernene. I tillegg skal en 90 millimeters vifte gjøre jobben med å kjøle ned kortet til en anstendige temperatur.

Av porter kan du velge mellom én HDMI 2.0b, én DisplayPort 1.4 eller to såkalte Dual link-kompatible DVI-D-porter.

Om eller når kortet kommer til norske butikkhyller er ikke kjent, og det samme gjelder prisen på herligheten. Skulle det dog dukke opp vil det bli interessant å se hvor godt dette kortet yter kontra den vanlige utgaven.

Hvor bra er Nvidia GTX1070?
Les testen av standardutgaven – Nvidia GTX 1070 Founders Edition »

(Kilde: Gigabyte)

Les også
Zotac slipper to utgaver av GTX 1060 for minimaskiner
Les også
MSI GTX 1070 «Gaming X»: Test av MSI GTX 1070 «Gaming X»
Les også
Nvidia GeForce GTX 1070 «Founders Edition»: Test av Nvidia GTX 1070 Founders Edition
Les også
Dette er GTX 1080 og GTX 1070
annonse