Til hovedinnhold

LG slipper V20 med Android 7 i september

Blir etterfølgeren til en av de merkeligste telefonene vi har testet.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Nye storoppdateringer av Android har det med å ta seg god tid på veien fra Google og ut til oss mobilbrukere. Men for Android 7.0 Nougat kan veien bli litt kortere enn vanlig. Det har allerede dukket opp en fungerende Beta-versjon av systemet for Huaweis P9, og nå har LG lansert en oppfølger til sin V10-modell som skal leveres med operativsystemet i september.

LG V20 med Android 7

Dagens toppmodell fra LG heter G5. Den har mange likheter med V10 og muligheter til å hekte på ulike moduler i bunn.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Enn så lenge er ikke en ferdig utgave av Android 7 lansert. Vanligvis gjøres det på høstparten, samtidig med slipp av nye Nexus-modeller, men denne gangen kan det altså se ut til at slippet blir noe bredere enn det pleier.

LG V20 skal altså dukke opp i starten av september, og blir formodentlig en av de aller første telefonene i handelen med Android 7 forhåndsinstallert. Lite er kjent om de detaljerte spesifikasjonene for denne telefonen, men ifølge den korte pressemeldingen fra LG vil den by på mer av det samme som dagens V10.

Et kort sitat fra pressemeldinger lyder omtrent som følger, forutsatt at Google har oversatt riktig fra koreansk:

– V20 kommer til å sette en ny standard for toppmodeller med forbedrede egenskaper for multimedia, heter det seg.

Å skryte på seg slike ting er ikke uvanlig, men gitt at dette blir oppfølgeren til en av de mest uvanlige telefonene vi har vært borti er det på tide med et lite tilbakeblikk.

LG V10: Tung, solid og sprø

Slik ser pressemeldingen ut. Foreløpig er det knapt noen detaljer som er kjent om LG V20, men den skal ta utgangspunkt i V10 som vi allerede kjenner.
Skjermdump, LG Newsroom Korea

Hvis vi starter med å nevne stålkantene langs siden, og baksiden som ser mest ut som slitebanen på et bildekk, er dette allerede en telefon som få andre likner på. LG V10 skal tåle knall og fall, og har sertifiseringen som hører til (MIL STD 810).

Den robuste dingsen er heller ikke liten, med sin 5,7 tommer store skjerm. Den har forresten to av dem, med en mindre skjerm som tar seg av varslinger og annet krimskrams rett over den vanlige. Vekten? Den klokket inn på knappe 200 gram.

Vi kan ellers ta med at den har dobbelt selfie-kamera med vidvinkel og vanlig objektiv, og en voldsomt kraftig forsterker- og DAC-løsning bygget inn for lydnerdene. Dette var noe av det vi likte aller best da vi testet telefonen.

LG V20 skal følge samme mal som V10, og dersom den kommer så raskt som LG nå antyder spørs det om ikke den blir førse nye Android 7-telefon på markedet ved siden av Nexus-modellene. Google skal tross alt ha litt tid på seg til å få unna sin egen lansering før de andre produsentene kommer til.

Kommer sannsynligvis ikke til Norden

– Foreløpig har ikke LG noen planer om å slippe V20 i Norden, får vi til svar når vi henvender oss til LGs nordiske talsperson.

Det understrekes samtidig at heller ikke V10 var tenkt for det Nordiske markedet, men ble lansert en stund etter hovedslippet fordi interessen rundt modellen var så stor.

Ytterligere detaljer omkring V20-spesifikasjonene eller bilder av den har vi så langt ikke fått tak i. LG lanserer ofte modellene sine gjennom flere småslipp av informasjon, og det kan tenkes at dette er alt LG globalt ønsker å si om V20 akkurat nå.

Her kan du lese testen av LG G5, selskapets nåværende toppmodell »

(Kilder: LG via The Verge og Reddit)

annonse